Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ posle DRAME u finalu mastersa u PARIZU, smeši se SEDMA TITULA

Publika mogla da uživa u vrhunskoj igri srpskog i grčkog tenisera

Izvor: K1info

05/11/2022 > 17:18

podeli vest:

ĐOKOVIĆ posle DRAME u finalu mastersa u PARIZU, smeši se SEDMA TITULA
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je u dramatičnom polufinalu mastersa u Parizu Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (6:2, 3:6, 7:6) i biće u prilici da se i sedmi put bori za titulu u Gradu svetlosti - ovog puta protiv Danca Holgera Runea, u meču koji sutra počinje u 15 časova.

Nole je briljatno ušao u polufinalni meč mastersa u Parizu protiv Grka Stefanosa Cicipasa, dobivši prvi set sa 6:2 posle nešto više od 33 minuta igre.

Međutim, u drugom setu situacije se promenila - dok je Cicipas zaigrao angažovanije, Novak je ispao iz svog ritma. Grk je napravio dva brejka u ovom delu igre, računajući i u devetom gemu, kada je Đoković imao servis za ostanak u setu. Nole je imao šansu kod vođstva rivala od 4:3 da napravi brejk, ali Cicipas je bio odličan u defanzivi i moguće je da je upravo činjenica da nije izjednačio na 4:4 Đokovića potom poremetila na servisu, što je i odlučilo ishod drugog seta.

Usledila je potom rovovska bitka u trećem setu, u kojem su teniseri naizmenično osvajali svoje servise. Đoković je u devetom gemu, kod rezultata 4:4, propustio čak četiri brejk lopte, pa je Cicipas ponovo došao u vođstvo. Ipak, naredni gem Nole je osvojio bez izgubljenog poena, a obojica tenisera su koristila prednost servisa i u nastavku, pa smo došli do 6:6 i taj-brejka. A u taj-brejku - velemajstor je odigrao velemajstorski - Đoković je imao više živaca u finišu, dobio taj deo igre sa 7:4 i zasluženo stigao do finala!

Da podsetimo, Đoković je do sada šest puta osvajao masters u Parizu, i trenutno je, iako je postavljen za šestog nosioca, glavni favorit da to uradi ponovo.

Pošto je polufinalni duel priveo kraju kako smo se svi nadali, rival u sutrašnjem finalu biće mu pomenuti 19-godišnji Rune, koji je u drugom polufinalu pobedio Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima sa 2:0 (6:2, 6:3).

- Fenomenalan meč, jako uzbudljiv. Dobro sam počeo. Imao sam šanse rano u drugom setu, nisam uspeo da ih iskoristim. Podigao je publiku na noge, energija se promenila. Ovakvi mečevi mnogo znače, iz više razloga za mene u ovoj fazi karijere. Pre svega da mentalno i fizički pokažem da mogu da se nosim sa mlađima. Drago mi je što sam uspeo da prebrodim najveći izazov do sada - rekao je Novak odmah po završetku susreta.

Foto: Tanjug/AP

Đoković je potvrdio klasu u meču protiv Cicipasa u Parizu

Prvo polufinale u Parizu završeno je ranije, pa je 35-godišnji Đoković već znao da će, ako prođe dalje, za rivala imati mlađanog Danca Holgera Runea (19).

- Sjajan je momak. Dobro je za tenis, pokušava sve, borac je. Dobro se slažemo, trenirali smo zajedno mnogo puta u Monaku, poznajem mu porodicu. Imaće sutra težak posao da me pobedi. Dobri smo prijatelji van terena, ali svakako želim da pobedim u finalu - zaključio je Novak Đoković.

 

 

Ostavite komentar