Sport > Tenis

Đoković PREGAZIO Hačanova za ČETVRTFINALE mastersa u PARIZU

Meč između Srbina i Rusa kasnio zbog oproštaja francuskog tenisera Žila Simona

Izvor: K1info

03/11/2022 > 18:36 >> 19:12

podeli vest:

Đoković PREGAZIO Hačanova za ČETVRTFINALE mastersa u PARIZU
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


Novak Đoković pobedio je Rusa Karena Hačanova sa 2:0 (6:4, 6:1) u osmini finala mastersa u Parizu. Naš teniser je dobro ušao u meč, koncentrisano, i bez greške je koristio prilike koje su mu se ukazivale - uostalom, već na prvi servis Hačanova napravio je brejk, koji je potom i potvrdio, tako da duel maltene da nije ni počeo, a Nole je imao prednost od 3:0 u gemovima.

I taman kad smo očekivali da je to pokazatelj u kom će se smeru kretati rezultat u prvom setu - Rus je zaigrao ozbiljnije i izjednačio na 3:3. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, u finišu prvog seta Novak je ponovo ušao u dobar ritam i na servis rivala u 10. gemu napravio još jedan brejk - 6:4 za vođstvo u setovima od 1:0. 

Po završetku seta naš teniser je otišao do toaleta, a kad se vratio, Hačanov se pobunio kod sudije, tvrdeći da je prošlo više od tri minuta za pauzu. Sudija je, međutim, istakao da to nije tačno, pa su Srbin i Rus nastavili meč.

U drugom setu Novak je dominirao, prepustio rivalu samo jedan gem i zasluženo slavio, pa bi u četvrtfinalu mastersa u Parizu sutra trebalo da odmeri snage sa Italijanom Lorencom Muzetijem.

Meč kasnio, Simon se oprostio

Đoković i Hačanov su, inače, izašli na teren malo kasnije nego što je planirano - njihov duel je kasnio zbog oproštaja Francuza Žila Simona, koji je poražen od Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima sa 2:0 u poslednjem meču u karijeri. Po završetku tog duela Simonu su se na terenu pridružile i ostale kolege, a na video-bimu je prikazana i poruka koju je za njega imao Novak Đoković.

 

 

Ostavite komentar