Sport > Tenis

Novak osvojio VIMBLDON i već završio sezonu?!

Đoković nije vakcinisan i zbog toga ne može da igra na US Openu, a da juri bodove - neće

Autor: mondo.rs

11/07/2022 > 09:38

podeli vest:

Novak osvojio VIMBLDON i već završio sezonu?!
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant


Novak Đoković bi mogao da propusti čak sve turnire do kraja godine ako mu ne bude dozvoljeno da igra na US Openu.

Srpski teniser Novak Đoković je već najavio da će nakon osvajanje sedmog trofeja na Vimbldonu, odnosno ukupno 21. grend slema, napraviti malu pauzu pošto mu je potreban odmor. Ipak, ta "mala pauza" na kraju bi mogla da se pretvori čak i u to da je tekuća sezona završena za njega!

Foto: Tanjug/AP Photo/Zac GoodwinPA

 

Razlog tome leži u činjenici da Đoković nije vakcinisan (i ne planira da bude) i zbog toga ne može da igra na US Openu, najvažnijem turniru za njega do kraja sezone, dok mu ostale stvari nisu toliko bitne...

Đoković je pao na sedmo mesto ATP liste i objektivno bi mogao da juri bodove na mastersima u Montrealu, Šangaju i Parizu, dok ni u Sinsinatiju ne može da učestvuje, ali deluje kao da ne želi previše da se zamara time jer je jasno postavio prioritete u ovom delu karijere - to su grend slemovi i porodica.

- Da budem iskren, sumnjam da ću ići da jurim bodove. Još nisam pričao o rasporedu s Goranom Ivaniševićm. Moramo sačekati vesti iz Amerike, hoće li se dogoditi ili neće, od toga sve zavisi. Može se dogoditi da to budu samo Lejver kup i Dejvis kup, pošto volim da igram za svoju zemlju i pokušaću da budem deo toga. To su veliki turniri na koje mislim... - rekao je Đoković na konferenciji za medije posle Vimbldona..

Đoković poručuje da "ne oseća pritisak ili potrebu" da igra po određenom rasporedu jer su se stvari za njega promenile otkako je oborio rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste. Ono što je jedino problem je što možda ne bude mogao da igra ni na završnom mastersu u Torinu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

- Kako sam danas razumeo mog agenta, osvajanje grend slema je dovoljno za ATP finale ako ste u top 20. Sa do sada osvojenim bodovima verujem da ću biti u prvih 20. Pretpostavljam da imam dobre šanse da sam već na ATP finalu. Zaista se neću opterećivati igranjem turnira da osvajam bodove.

Srpski teniser već u ponedeljak stiže u Beograd, gde će mu od 20 časova biti upriličen doček ispred Skupštine, a već je najavio da sledećih nekoliko nedelja sigurno neće igrati, dok za dalje zavisi od drugih...

Ostavite komentar