Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ nikad BRUTALNIJI: Mladi IGRAČI PROBUDE u meni ZVER, ponekad "PUKNEM" na TERENU

Na terenu ću gađati mete veličine novčića, rekao je najbolji teniser sveta

Izvor: K1info/Tanjug

11/12/2023 > 10:12

podeli vest:

ĐOKOVIĆ nikad BRUTALNIJI: Mladi IGRAČI PROBUDE u meni ZVER, ponekad "PUKNEM" na TERENU
Foto: Starsport


Najbolji teniser planete Novak Đoković izjavio je da su mu velika motivacija gladni, mladi igrači, za koje je rekao da probude zver u njemu.

- Mislim da nekako probude zver u meni - rekao je Đoković u intervjuu za američku televiziju CBS.

Đoković je naveo da možda nije tako brz kao nekad, ali je mudriji i precizniji. 

"Na terenu ću gađati mete veličine novčića".

On je rekao i da mentalna snaga koju poseduje nije poklon, već da je došla sa velikim radom. Razlika, pretpostavljam, između momaka koji umeju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama.

- Za mene je to zaista relativno kratko. Tako da čim to doživim, priznajem... Možda, znate, puknem. Vrištim na terenu, šta god da se desi. Ali onda sam u stanju da se vratim i resetujem - dodao je Đoković.

Priznao je da je kod njega razbijanje reketa češće nego kod mnogih drugih igrača.

- Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kad to radim, bez sumnje. Ali u isto vreme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom. Količina pritiska i stresa je mnogo veća ako imate gomilu protiv sebe. Istovremeno, zapravo više uživam u okruženju gde, znate, imam dobru podršku".

Govorio je Đoković i o situaciji iz 2022. kad je bio deportovan iz Australije.

- Imao sam većinu sveta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo", rekao je i dodao da "nije protiv vakcine", već da je samo "pobornik slobode izbora". Istakao je i da mu veliku satisfakciju daje broj osvojena rekordna 24 grend slema. Pre mnogo godina sanjao sam da će moja kćerka i moj sin moći da me gledaju kako osvajam Vimbldon. To se desilo nekoliko puta. Imao sam veliku sreću da sam to doživeo - zaključio je Đoković.
 

Ostavite komentar