Sport > Tenis

Brutalna PLATA, a tu su i BONUSI: Evo koliko ĐOKOVIĆ plaća Gorana Ivaniševića

Iako trenira najboljeg tenisera sveta, Goranu nije uvek lako da izađe na kraj sa njim

Izvor: K1info/Sportal.rs

07/12/2023 > 19:52

podeli vest:

Brutalna PLATA, a tu su i BONUSI: Evo koliko ĐOKOVIĆ plaća Gorana Ivaniševića
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker


Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je u 2023. godini samo od turnira inkasirao 15.936.097 dolara. Naravno, ovaj novac je podelio i sa članovima svog tima, a svi se uvek pitaju kolika je zarada njegovog trenera Gorana Ivaniševića.

On je u sezoni za nama osvojio sedam turnira: Adelejd, Australijan open, Rolan Garos, Sinsinati, US Open, Pariz i Torino. Učestvovao je još na turnirima u Dubaiju, Monte Karlu, Rimu Banjaluci i Vimbldonu. Sve to je bilo dovoljno da u toku 2023. godine samo od turnira inkasira 15.936.097 dolara. 

Zaradio je najviše od svih tenisera, a uvek je pored toga što je zanimljivo da javnost vidi koliko je zaradio u karijeri, zanimljivo i znati koliko zarađuju i Noletovi najbliži saradnici. 

Najveći deo novca ide Goranu Ivaniševiću, glavnom treneru u timu najboljeg tenisera sveta. 

Prema procenama koje su napravljene, a koje nisu do kraja precizne, pretpostavlja se da je popularni Zec zaradio oko 1,5 miliona dolara, što je približno isto kao i prethodnih godina od kada trenira Noleta. Naravno, odstupanja su moguća u zavisnosti od toga koliko Novak turnira u godini odigra i do koje faze takmičenja stigne. 

Ivanišević ima određenu cifru koju prima svakog meseca, ali ima i bonuse za svaku osvojenu Đokovićevu titulu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Iako trenira najboljeg tenisera sveta, Ivaniševiću nije uvek lako da izađe na kraj sa njim, što potvrđuje sam Nole kada se na turnirima izvini članovima tima za svoje ponašanje. Ipak, Zec je navikao na Đokovićevo ponašanje, pa ističe da se na viku ne obazire preterano. 

- Srećan sam što treniram genija, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista uopšte. Nesrećno je da se samo pobede računaju. Finale nije dovoljno, to je kao da niste ni došli na turnir. Lakše mi je jer smo iz istog regiona i razumem mnogo stvari koje radi i unapred sam spreman za njih. I ja sam isto radio, ali sad kao trener moram da budem smireniji i staloženiji - rekao je Ivanišević. 

Podsetimo, Nole je samo od turnira u karijeri zaradio preko 180 miliona dolara i ima priliku da sledeće godine postane prvi teniser u istoriji koji je samo od učešća na takmičenjima zaradio 200 miliona dolara. 

Ostavite komentar