Sport > Tenis

Nisam na NJEGOVOM NIVOU: Alkaraz SUROVO ISKREN posle PORAZA OD NOVAKA

Ako želim da ga stignem, moram da budem u vrhu 15 godina, poručio je španski teniser

Izvor: K1info/blic.rs

19/11/2023 > 09:15

podeli vest:

Nisam na NJEGOVOM NIVOU: Alkaraz SUROVO ISKREN posle PORAZA OD NOVAKA
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant


Očekivao se spektakl u Torinu. Umesto toga Novak Đoković je potpuno nadigrao Karlosa Alkarasa u polufinalu Završnog mastersa. Srpski teniser pokazao je zašto je najbolji svih vremena.

Đoković je posle 90 minuta igre slavio sa 6:3, 6:2 i tako naneo španskom teniseru treći poraz u pet međusobnih mečeva. Alkarasu nije ostalo ništa drugo nego da čestita Srbinu na ubedljivoj pobedi.

- Nije bilo moguće. Novak je bio bolji večeras. Hvala vam na bezrezervnoj podršci - napisao je Karlitos na društvenim mrežama, uz emotikon suze, koja dovoljno govori o ovom meču. 

Na konferenciji za medije Karlitos je opširnije pričao o tome šta je napravilo toliku razliku u ovom meču.

- On igra na istom nivou tokom celog meča. Neverovatan je kvalitet njegovih udaraca, igra toliko duboko, teško je uzvratiti. Još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu - rekao je Alkaras, te nastavio:

- Posle meča sam bio malo tužan, ali nisam na njegovom nivou. Igrao sam sjajne mečeve na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na Rolan Garosu, bio sam na tom nivou, ali moram da treniram i da postanem bolji. Sada sam shvatio šta još moram da radim... Ima više iskustva, neverovatan je, ima izvanredan ritern, stalno gura rivale do krajnje granice. Igrao sam sjajne poene, odigram jedan sjajan, a onda pogrešim tri-četiri. Protiv igrača kao što je Novak to se ne sme.

Alkaras je na ovaj način završio sezonu - odličan je bio do osvajanja titule na Vimbldonu, posle čega nije bio na željenom nivou. 

- Znam šta sve treba da popravim na pripremema ako želim da pobeđujem najbolje. Pričaću sa Huanom Karlosom, gledaću ponovo i ovaj meč da vidim svoje slabosti i da se poboljšam. Fokusiraću se na ovaj meč, ne na naše prethodne, jer mislim da mnoge stvari moram da popravim kako bih bio na njegovom nivou - rekao je on.

Tokom cele godine se Karlitos borio sa Novakom za prvo mesto na ATP listi - na kojem će u ponedeljak Đoković upisatio 400. sedmicu.

- Ako želim da ga stignem, moram da budem u vrhu 15 godina. Naravno da je to motiv, ambiciozan sam, želim da budem najbolji u istoriji, da ga pobeđujem i da osvajam sve turnire, ali s druge strane, neću da mislim o tome – legende sporta to nisu uspele što je on, osvaja sve i ruši rekorde. Dakle, miks motivacije i toga da ne želim da mislim o tome - zaključio je Španac.

Ostavite komentar