Sport > Tenis

Hteo da pretekne ĐOKOVIĆA, a doživeo POTPUNI SUNOVRAT: Alkaraz izgubio od Zvereva u Torinu

Zverev savladao španskog tenisera nakon preokreta u prvom kolu Završnog mastersa u Torinu

Izvor: K1info/Tanjug

13/11/2023 > 20:23

podeli vest:

Hteo da pretekne ĐOKOVIĆA, a doživeo POTPUNI SUNOVRAT: Alkaraz izgubio od Zvereva u Torinu
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth


Nemački teniser Aleksandar Zverev savladao je Španca Karlosa Alkaraza 6:7 (3:7), 6:3, 6:4 u prvom meču "Crvene grupe" na završnom Mastersu u Torinu.

Dvostruki osvajač ovog turnira nadoknadio je set minusa i sada u međusobnom skoru vodi 4:3.

Briljirao je Karlos Alkaraz tokom čitave sezone, delovalo je da je jedini sposoban da ugrozi vladavinu Novaka Đokovića, a onda je poraz u finalu Sinsijatija okrenuo sve naglavačke.

Španski as nikako ne uspeva da se vrati na svoj nivo, na Ju-Es openu se nije proslavio, ništa bolje nije bilo u Šangaju i Parizu, da bi treći vezani poraz doživeo na startu Završnog mastersa u Torinu.

Foto: Tanjug/AO/Antoni Callini

 

Alkaraza je u prvom kolu savladao Aleksander Zverev i to posle preokreta - 2:1 (6:7, 6:3, 6:4). Nemac je ovom pobedom potvrdio da je drugi teniser sveta daleko od prepoznatljive forme i da će mu biti potrebno mnogo rada kako bi se na startu 2024. godine ozbiljnije suprotstavio Novaku Đokoviću na Australijan openu. 

Španac je za nešto više od dva i po sata borbe uspeo da napravi samo jedan brejk, na startu prvog seta, ali ni on nije bio dovoljan da povede. Vrlo brzo se Zverev vratio u meč, poravnao rezultat na 3:3 pa je pitanje pobednika u prvom setu palo tek u taj-brejku koji je pripao Alkarazu.

Bilo je to sve od španskog tenisera. Već u prvom gemu drugog seta Zverev je došao do brejka, a onda sigurnim servisima i do izjednačenja od 1:1. Nagovestilo je to veliku borbu u odlučujućem setu, ali je publika u Torinu bila uskraćena za to. 

Dominirao je Aleksander Zverev u svim segmentima igre, nekoliko puta napao servis Alkaraza, a do je stigao u petom gemu, ispostaviće se ključnom. Pri rezultatu 5:4, Zverev je stigao prvu meč-loptu koju je iskoristio, pa će u drugom kolu igrati protiv pobednika iz duela Danil Medvedev - Andrej Rubljov. 

Sa druge strane, Alkaraza čeka poraženi sa tog meča i potrebna mu je pobeda ukoliko želi da ostane u trci za plasman u polufinale Završnog mastersa u Torinu. 

Ostavite komentar