Sport > Tenis

Đoković u FINALU završnog Mastersa u Torinu

Đoković će u nedelju u finalu igrati protiv Italijana Janika Sinera za sedmu titulu na završnom mastersu sezone

Izvor: K1info/Tanjug

18/11/2023 > 22:50

podeli vest:

Đoković u FINALU završnog Mastersa u Torinu
Foto: Tanjug/AP Photo


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se večeras u finale završnog Mastersa u Torinu pošto je u polufinalu pobedio Španca Karlosa Alkaraza rezultatom 2:0 (6:3, 6:2) za sat i 29 minuta igre.

Đoković će u nedelju u finalu igrati protiv Italijana Janika Sinera za sedmu titulu na završnom mastersu sezone.

Na startu prvog seta Đoković je u prvom gemu spasio dve brejk lopte. Srbin je prve brejk lopte imao kod viđstva 4:3, iskoristio je drugu da uzme servis Špancu, a zatim osvojio gem bez izgubljenog poena za vođstvo 1:0 u setovima. 

U drugom setu Srbin je napravio brejk za vođstvo 2:1, a zatim je kod 3:1 za njega propustio brejk loptu za 4:1. Kod vođstva najboljeg tenisera planete 3:2 Alkaraz nije iskoristio dve brejk lopte čime je propustio poslednju šansu da se vrati u meč. Đoković je zatim napravio još jedan brejk i stigao do finala u kom će pokušati da odbrani titulu osvojenu lane.

Finalni meč je na programu u nedelju posle finala dubla u kojem će od 15.00 Marsel Granjolers (Španija) i Horasio Sebaljos (Argentina) igrati protiv Radživa Rama (SAD) i Doža Salizburija (Velika Britanija).

Ukoliko se meč dubl finala okonča u dva seta, finale singla će verovatno početi oko 17.00 časova, a ako dubl duel ode u tri seta, očekuje se da duel Đokovića i debitanta u finalima završnog mastersa Sinera počne oko 18 časova.

 

Ostavite komentar