Sport > Tenis

Đoković OSVOJIO Pariz 7. put: Novak LAKO protiv Dimitrova, Bugarin i publika NEMOĆNI protiv Srbina

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Grigora Dimitrova u finalu Mastersa u Parizu, 2:0 (6:4, 6:3)

Izvor: K1info/telegraf.rs

05/11/2023 > 16:13

podeli vest:

Đoković OSVOJIO Pariz 7. put: Novak LAKO protiv Dimitrova, Bugarin i publika NEMOĆNI protiv Srbina
Foto: Tanjug/AP Photo


Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Parizu, pošto je danas u finalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 6:4, 6:3.

Đoković je trijumfom u Parizu stigao do 40. mastersa u karijeri. On je sedmi put u istoriji osvojio masters u Parizu. Najbolji teniser sveta je pobedom na mastersu u glavnom gradu Francuske stigao do šestog trofeja ove sezone.

Meč između Đokovića i Dimitrova je trajao jedan sat i 39 minuta. Ovo je bio 13. međusobni trijumf srpskog i bugarskog tenisera, a 12. trijumfa Đokovića.

Masters u Parizu igrao se za nagradni fod od 5.779.335 evra.

Foto: Starsport

 

Prvi set nije doneo mnogo uzbuđenja, niti je bugarski teniser ijednom uspeo da ugrozi Đokovića na njegov servis.

S druge strane, Novaku se prva šansa za brejk ukazala u sedmom gemu prvog seta i tu prvu brejk-loptu je uspe da iskoristi.

Zatim je bez izgubljenog poena dobio i naredni gem na svoj servis, poveo sa 5:3 i do kraja seta je rutinski zadržao prednost do konačnih 6:4 u ovom delu igre.

U poslednjem gemu je Dimitrov uspeo da spase prvu, ali ne i drugu set-loptu, pa je Nole stigao na korak od titule u Parizu.

Drugi set je odmah pokazao da Dimitrov ne može, da nema šta da traži. Čekao je sovju priliku Đoković, čekao je, a ona je došla, uzeo mu je jedan brejk, a onda je strpljivo sačekao i svojim trećim brejkom je došao i do pobede.

Tenis je igra u kojoj na kraju pobeđuje Novak Đoković.

 

Ostavite komentar