Sport > Tenis

FILIPUSIS o Đokoviću: Nikada nisam video takvog PROFESIONALCA

Bilo je mnogo zadivljujućih, ali nikad to nisam vidio na stepenu na kom to čini Novak Đoković - dodao je nekadašnji australijski teniser

Izvor: K1info/Tanjug

25/10/2023 > 10:35

podeli vest:

FILIPUSIS o Đokoviću: Nikada nisam video takvog PROFESIONALCA
Foto: Shutterstock


Nekadašnji australijski teniser Mark Filipusis izjavio je danas da nikada u karijeri nije video takvog profesionalca kao što je Novak Đoković i dodao da će srpski igrač da bude glavni favorit na najvećim turnirima naredne godine.

Đoković je u karijeri osvojio 24 grend slem trofeja, Rafael Nadal 22, a Rodžer Federer 20. Srpski teniser je trenutno prvoplasirani na ATP listi ispred Španca Karlosa Alkaraza.

- Koliko god da ste profesionalni poput Nadala ili Federera, kada se takmičite i činite da na grend slem turnire dođete mentalno i fizički najspremniji, mislim da je Đoković sve to digao na još viši nivo. I to je zadivljujuće - rekao je Filipusis za Yahoo sports Australija.

On je istakao da je sa posebnom pažnjom pratio Đokovićeve igre na ovogodišnjem US openu. Đoković je u septembru u finalu US opena pobedio Danila Medvedeva 6:3, 7:6, 6:3.

- Bilo je neverovatno gledati Đokovića na US openu. Ako je na terenu za trening u 13 časova, onda je u teretani već u 11. Završava trening, pije pripremljena pića, jede i sve ja na mestu gdje bi i trebalo da bude. Nikad nisam video takvog profesionalca. Bilo je mnogo zadivljujućih, ali nikad to nisam vidio na stepenu na kom to čini Novak Đoković - dodao je nekadašnji australijski teniser.

Foto: Tanjug/AP

 

Filipusis tvrdi da je uveren da će Đoković naredne godine da osvoji Australijan open.

- On je bez sumnje favorit na Australijan openu. On neće uskoro da uspori, naredne godine biće favorit na najvećim turnirima - zaključio je Filipusis.

Ostavite komentar