Sport > Tenis

Đoković i Alkaraz za TITULU U SINSINATIJU: Novak "srušio" Zvereva u DVA SETA

Biće to njihov četvrti meč, Alkaraz vodi 2:1, ali i prilika za Đokovića da se revanšira za poraz u finalu Vimbldona

Izvor: K1info/Tanjug

20/08/2023 > 08:11

podeli vest:

Đoković i Alkaraz za TITULU U SINSINATIJU: Novak "srušio" Zvereva u DVA SETA
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je posle velike borbe savladao Nemca Aleksandra Zvereva 7:6 (7:5), 7:5.

Đoković je dobio osmi od 12 mečeva protiv Zvereva i za treću titulu u Sinsinatiju, u svom osmom finalu, boriće se protiv Španca Karlosa Alkaraza, koji je posle još jednog preokreta bio bolji od Poljaka Huberta Hurkača 2:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Biće to njihov četvrti meč, Alkaraz vodi 2:1, ali i prilika za Đokovića da se revanšira za poraz u finalu Vimbldona.

- Novo finale sa Karlosom Alkarazom? Sjajno! Odlično je za naš sport da se opet susrećemo u finalu velikog turnira. To smo svi priželjkivali na početku i evo nas, tu smo - rekao je srpski teniser Novak Đoković posle pobede.

Za treću titulu, ukupno 39. na Mastersima, boriće se protiv Alkaraza, koji je posle preokreta nadigrao Huberta Hurkača (2:1).

- Tesna pobeda, teško izvojevana. U prvom setu sam imao nekoliko set lopti na 5:4 međutim on je snažnim servisima to rešavao. Veoma čvrst taj-brejk sam odigrao, jedan ili dva poena je odlučilo pobednika. Kada igrate protiv protivnika sa ovako razornim servisima, na ovako brzim uslovima teško je napraviti brejk. Dosta sam osećao pritisak i na moj servis, ali sam se dobro snašao na kraju u najvažnijim trenucima - rekao je Đoković i poručio da je Zverev blizu stare forme i da će sigurno biti veoma dobar na US Openu.

Alkaraz je plasmanom u finale sačuvao "broj 1" na ATP listi uoči US Opena. Finale je na programu večeras od 22.30 sati. Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 6,6 miliona dolara.

Ostavite komentar