Sport > Tenis

SVE je spremno za SPEKTAKL na VIMBLDONU: Đoković igra za OSMU, Alkaraz za PRVU titulu u LONDONU

Srpski i španski teniser su odigrali dva međusobna duela i rezultat je nerešen

Izvor: K1info/rts.rs

16/07/2023 > 08:15

podeli vest:

SVE je spremno za SPEKTAKL na VIMBLDONU: Đoković igra za OSMU, Alkaraz za PRVU titulu u LONDONU
Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias


Najbolji srpski teniser Novak Đoković će danas od 15 sati, u finalu 136. izdanja Vimbldona, igrati protiv Karlosa Alkaraza - on za svoju osmu titulu na grend slemu u Londonu, Španac za svoju prvu.

Đokoviću je ovo, inače, deveto finale u karijeri na Vimbldonu, i u slučaju trijumfa osvojio bi peti uzastopni trofej, čime bi izjednačio Federerov rekord koji je za sada najuspešniji na ovom grend slemu u muškoj konkurenciji.

Pored toga, Novak bi trijumfom stigao i do 24. grend slem titule i time bi izjednačio rekord koji već pola veka drži Margaret Kort, ali i dodatno odmakao Rafaelu Nadalu u muškoj konkurenciji, koji je stao na broju 22.

Perspektivni Alkaraz, trenutno najbolji na ATP listi, do sada je osvojio 11 trofeja, među kojima je i jedna grend slem titula na US openu prošle godine - kada Đokoviću nije bilo dozvoljeno da igra.

Đoković i Alkaraz su odigrali dva međusobna duela i rezultat je nerešen. Španac je slavio prošle godine u Madridu, a drugi meč odigrali su u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa, u kojem je Novak "izmrcvario" Karlosa, koji nije mogao da trči od grčeva koji su ga potresali u drugom delu meča, pa je duel završen rezultatom 3:1 za Srbina.

Ulog u finalu je veliki, igraće ga prvi i drugi teniser sveta, a pobednik će sem trofeja i novčane nagrade ući u pobednički deo istorije Vimbldona. Novaku je to više nego jasno, što je i potvrdio posle pobede u polufinalu nad Italijanom Janikom Sinerom, jakom izjavom najavljujući finale.

- Mogu da vizualizujem bez problema (šta me čeka u nedelju), to ću i uraditi. Spremiću se mentalno, igrački i fizički za veliku borbu, to će definitivno biti najteži meč na turniru. Biću spreman za najzahtevniji okršaj, on je u izvrsnoj formi. Igraju svetski broj jedan i broj dva, imali smo taj visokokvalitetan okršaj u Parizu. Potrudiću se da od početka budem na vrhuncu i da dam sve što mi je ostalo u rezervoaru - ako ne u finalu Vimbldona, kad onda - upitao je Novak.

Meč između Đokovića i Alkaraza počinje u 15 časova, a nama ostaje samo da poželimo da posle današnjeg finala naš teniser još više odmakne u trci za najboljeg svih vremena...

 

Ostavite komentar