Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ u četvrtfinalu VIMBLDONA: Novak u MEČU koji je trajao DVA DANA pobedio HURKAČA

Novak će za plasman među četiri najbolja na Vimbldonu igrati protiv Rusa Andreja Rubljova

Izvor: K1info

10/07/2023 > 17:01

podeli vest:

ĐOKOVIĆ u četvrtfinalu VIMBLDONA: Novak u MEČU koji je trajao DVA DANA pobedio HURKAČA
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali


Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u četvrtom kolu grend slema u Londonu, u meču koji je trajao dva dana, pobedio Huberta Hurkača sa 3:1 (7:6, 7:6, 5:7, 6:4).

Srpski i poljski teniser meč su počeli u nedelju, kada je Đoković osvojio prva dva seta, ali je duel potom prekinut zbog policijskog časa, koji u Londonu počinje u ponoć (po lokalnom vremenu).

Nastavak meča bio je zakazan za danas, a izgleda da je pauza više prijala Hurkaču, koji je osvojio treći set (5:7). Ipak, Novak je u četvrtom setu pokazao klasu kad je bilo najpotrebnije, napravio brejk pri rezultatu 3:3, a potom koristio prednost svog servisa do kraja meča i zasluženo prošao dalje.

Đokovićev rival u četvrtfinalu Vimbldona biće Rus Andrej Rubljov - njih dvojica do sada su odigrali četiri meča, a srpski teniser vodi sa 3:1 u pobedama.

Određen termin sutrašnjeg meča Đoković - Rubljov

Srpski teniser Novak Đoković će četvrtfinalni meč na Vimbldonu, protiv Rusa Andreja Rubljova, igrati sutra sa početkom ne pre 16.30 časova po srpskom vremenu, saopštili su organizatori turnira na zvaničnom sajtu.

Foto: Starsport

 
Meč Srbina i Rusa postavljen je kao drugi na Centralnom terenu, a prve će na teren, od 14.30 časova, Iga Švjontek iz Poljske i Elina Svitolina iz Ukrajine.
Četvrti set, Đoković - Hurkač 6:4

6:4 - Đoković nije dozvolio iznenađenje - sigurnom igrom je priveo meč kraju i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

5:4 - Hurkač uspeo da ostane u meču, iskoristivši prednost svog servisa.

5:3 - Đoković potvrdio brejk.

4:3 - Brejk! Novak zaigrao agresivnije i stigao do dve brejk lopte - nije ih iskoristio, a Hurkač je posle djusa imao priliku da osvoji gem. Međutim, ponovo je Novak stigao do brejk lopte - treću je iskoristio i prvi put poveo u gemovima danas, u nastavljenom meču.

Foto: Tanjug/AP

 

3:3 - Đoković je sa tri asa lako rešio gem u svoju korist.

2:3 - Nole je posle duže vremena poveo na servis Poljaka, koji mu u nastavku opet nije dozvolio ni priliku za brejk.

2:2 - Srpski teniser izjednačio u gemovima bez izgubljenog poena na svoj servis.

1:2 - Poveo je Hurkač sa 40:0, uspeo Novak da se približi na 40:30, ali je potom pogrešio prilikom razmene udaraca, pa je rival ponovo došao u vođstvo.

1:1 - Novak je bio siguran, odservirao i dva asa, pa je brzo izjednačio.

0:1 - Hurkač je nastavio sa odličnim servisima, pa je stigao do početne prednosti i u četvrtom setu.

Foto: Tanjug/AP

 
Treći set, Đoković - Hurkač 5:7

5:7 - Poljski teniser stigao do dve brejk lopte - uspeo je da iskoristi drugu, uzevši tako prvi set u meču.

5:6 - Hurkač je obezbedio bar taj-brejk u trećem setu, prebacivši ponovo pritisak na Novaka, koji mora da osvoji gem ako hoće da ostane u setu.

5:5 - Novak je bez većih problema ostao u setu i izjednačio.

4:5 - Poljak je sigurno iskoristio prednost svog servisa.

4:4 - Nije to uticalo na Đokovića koji je, ponovo, na brzinu stigao do izjednačenja.

3:4 - Momenti nervoze Novaka. Nešto mu nije odgovaralo, pa je posle jednog poena burno reagovao i nešto izgovorio dok je gledao verovatno prema svom timu.

Foto: Tanjug/AP

 

3:3 - Brzinski je Đoković stigao do novog izjednačenja.

2:3 - Opet do prednosti stiže poljski teniser.

2:2 - Pravi pritisak Hurkač, opet je imao prednos na Novakovom servisu - 15:30. Siguran je Đoković bio u nastavku gema, pa je kao i u drugom gemu trećeg seta uspešno izbegao nevolju.

1:2 - Novi, relativno laki gem za Poljaka, u tome mu je pomogao snažan servis.

1:1 - Nezgodno je bilo na 0:30, ali uspeo je i Novak da izbegne probleme na startu trećeg seta.

0:1 - Nastavljen je meč! Hurkač je siguran bio na svom servisu.

Foto: Tanjug/AP

 
Prekid meča posle 2:0 u setovima

Da podsetimo, juče su na Centralnom terenu Vimbldona Đoković i Hurkač odigrali dva seta - Novak je dobio oba u taj-brejku - 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), kada je meč prekinut u 22.35 časova po lokalnom vremenu (23.35 po našem) zbog policijskog časa, koji počinje u ponoć po lokalnom vremenu.

Naime, mečevi na Vimbldonu mogu da se igraju do 23 časa po lokalnom vremenu, a razlog tome je što u Londonu vlada policijski čas od ponoći, pa je procenjeno da publici treba sat vremena kako bi stigli kućama.

Ova odredba je stupila na snagu 2009. godine, kada je Centralni teren dobio krov i prvi put su mečevi mogli da budu igrani noću pod svetlima. Međutim, Vimbldon je, kada je tražio dozvolu da izgradi krov i da modernizuje svoje terene, morao i da se obaveže da će se mečevi završavati do 23 časa, kako se lokalno stanovništvo ne bi uznemiravalo.

Dakle, razlog za prekidanje mečeva nije odmor tenisera, već haos koji može da nastane uveče sa prevozom i gužvom u naseljenom delu Londona.

Ostavite komentar