Sport > Tenis

MEDVEDEV u finalu Rima, ĐOKOVIĆ u problemu: Ako Rus OSVOJI masters, Novak pada na TREĆE MESTO na ATP listi

Srpski teniser je u nezavidnoj poziciji pred odlazak na Rolan Garos

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/05/2023 > 23:03

podeli vest:

MEDVEDEV u finalu Rima, ĐOKOVIĆ u problemu: Ako Rus OSVOJI masters, Novak pada na TREĆE MESTO na ATP listi
Foto: Tanjug/AP


Danil Medvedev je uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa i tako prođe u finale Mastersa u Rimu, gde će igrati protiv Holgera Runea. Rus je slavio sa 2:0 (7:5, 7:5), a ovaj rezultat, osim Cicipasu, ne odgovara ni Novaku Đokoviću.

Naime, Rus je ovom pobedom protiv Grka došao i na samo trijumf od titule, ali i drugog mesta na ATP listi - prekekao bi Đokovića i poslao ga na treću poziciju pred Rolan Garos.

Đoković je ispao sa turnira u Rimu već u četvrtfinalu od Holgera Runea, a upravo će se Danac naći kao poslednja prepreka Medvedevu do titule.

Što se tiče današnjeg meča između Rusa i Grka, on je nekoliko puta prekida zbog kiše, što je dodatno poremetilo igrače. Medvedev je dosta bolje otvorio meč, uzeo je brejk na samom startu, koji je čuvao do 4:3, kada je i izgubio brejk.

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, Rus je uspeo da uzme novi pri rezultatu 5:5, što je bilo dovoljno za prvi set. Drugi je počeo u istom maniru, ponovo Danil Medvedev uzima brejk na samom startu, ali ovoga puta ga gubi pri rezultatu 3:2.

Međutim, opet, identično kao u prvom setu, Medvedev uzima brejk pri rezultatu 5:5, a potom i potvrđuje isti, čime osvaja i drugi set, a samim tim pobeđuje i u meču.

 

Ostavite komentar