Sport > Tenis

Đoković posle provokacija Norija i NAPUCAVANJA LOPTICOM u četvrtfinalu Rima

Nori je u 2. gemu lopticom pogodio u nogu srpskog tenisera, dok je Đoković bio okrenut leđima ka mreži

Izvor: K1info/Tanjug

16/05/2023 > 13:00

podeli vest:

Đoković posle provokacija Norija i NAPUCAVANJA LOPTICOM u četvrtfinalu Rima
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu, pošto je danas u osmini finala turnira u glavnom gradu Italije pobedio Britanca Kamerona Norija 6:3, 6:4.

Meč je trajao jedan sat i 28 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i britanskog tenisera, a treći trijumf Đokovića, koji brani titulu u glavnom gradu Italije.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Danca Holgera Runea i Australijanca Alekseja Popirina.

Srpski teniser je sigurno ušao u meč i u prvom setu stigao je do prednosti od 3:0. Đoković je imao novu priliku za brejk u četvrtom gemu, ali je Nori smanjio na 3:1. Igralo se potom gem za gem. Đoković u osmom gemu nije iskoristio dve set lopte pri vođstvu od 5:2. Međutim, srpski teniser je u narednom gemu na svoj servis stigao do 6:3 i 1:0 u setovima.

com%2Fwidgets.js%22%3E%3C%2Fscript%3E-->

Đoković je sigurno ušao u drugi set, a već u trećem gemu napravio je brejk. Britanac je uzvratio ribrejkom. Nori je u ovom gemu lopticom pogodio u nogu srpskog tenisera, dok je Đoković bio okrenut leđima ka mreži. Srpski teniser je bio ljut zbog ovog poteza Britanca, koji se izvinio Đokoviću.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

 

Igralo se potom gem za gem. Srpski teniser je novi brejk napravio u devetom gemu i poveo 5:4, a onda je Nori zatražio medicinski tajm-aut. Đoković je potom na svoj servis stigao do 6:4 i zasluženog plasmana u četvrtfinale mastersa u Rimu.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.705.780 evra.

 

Ostavite komentar