Sport > Tenis

ALKARAZ izabrao FAVORITE za osvajanje ROLAN GAROSA: Kako Španac tu kotira ĐOKOVIĆA?

Jedini grend slem na šljaci počinje 22. maja u Parizu

Izvor: K1info/kurir.rs

06/05/2023 > 19:23

podeli vest:

ALKARAZ izabrao FAVORITE za osvajanje ROLAN GAROSA: Kako Španac tu kotira ĐOKOVIĆA?
Foto: Tanjug/AP


Španski teniser Karlos Alkaraz igraće u nedelju u finalu mastersa u Madridu protiv Nemca Jana Lenarda Štrufa, 65. na svetu, od 18.30 časova.

Momak iz grada El Palmara je u sjajnoj formi i trenutno je glavni rival Novaku Đokoviću za mesto broj jedan na ATP listi. Španac je zdrav, što se ne bi moglo reći za Novaka, kao ni za Rafaela Nadala, koji je otkazao učešće na mastersu u Rimu. Ostalo je još malo vremena do drugog grend slema u sezoni, pošto Rolan Garos počinje 22. maja.

- Favoriti na Rolan Garosu su Ðoković, Cicipas, Nadal ako dođe, i ja! Sebe stavljam visoko na tu listu - rekao je Alkaraz, koji pred finale Madrida igra u sjajnoj formi, posle titule osvojene u Barseloni.

Rafael Nadal nije zdrav, kuburi sa povredama. Španac koji ima čak 14 titula na Rolan Garosu, ne igra tenis još od Australijen opena.

Novak Ðoković jeste slavio u Melburnu, ali posle toga nije uzeo nijedan trofej. Srbin ima problem sa laktom zbog čega je propustio masters u Madridu. Grk Stefanos Cicipas jeste zdrav, ali nije u pobedničkoj formi.

- Nole je uvek favorit! Rafa takođe jer je to njegov turnir. Od Stefanosa očekujem visok nivo. Ja igram dobro, imam odlične rezultate, uz veliko samopouzdanje - objasnio je Karlos Alakaraz šta očekuje na grend slemu u Parizu.

 

Ostavite komentar