Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ pozvan da igra u SAN REMU, ali ništa od toga - ATP mu još jednom DOŠAO glave

Organizatori turnira su napravili haštag "NoleComeToSanremo" kako bi privoleli prvog tenisera sveta da ponovo igra na čelendžeru

Izvor: K1info/kurir.rs

13/03/2023 > 19:38

podeli vest:

ĐOKOVIĆ pozvan da igra u SAN REMU, ali ništa od toga - ATP mu još jednom DOŠAO glave
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Organizatori čelendžera u San Remu pozvali su danas Novaka Đokovića da posle mnogo godina ponovo nastupi na ovom turniru, koji je osvojio davne 2005. godine i to svega nekoliko dana pre nego što je napunio 18 godina.

To bi bila sjajna prilika da malo vežba na šljaci, a mogao bi da popuni i "rupu" koja će nastati neigranjem na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, gde neće moći da nastupi jer nije vakcinisan protiv korone.

Ali, avaj, od igranja u San Remu neće biti ništa - pravila ATP ne dozvoljavaju najboljem teniseru sveta da igra na čelendžeru!

Naime, u članu 7.07 ATP Pravilnika jasno stoji zbog čega srpski as neće moći da nastupi na pomenutom turniru:

- Igračima koji su na ATP listi pozicionirani od 1. do 10. mesta, 21 dan pre prvog ponedeljka na ATP čelendžer turniru, zabranjeno je prijavljivanje, prihvatanje vajld karti i takmičenje na ATP čelendžer turniru - piše u Pravilniku.

Pošto je Nole na 1. mestu ATP liste, a poziv je upućen danas za turnir u San Remu koji se igra od 27. marta, što je za 14 dana, jasno je da je došlo do zakašnjenja od nedelju dana...

Zbog toga je gotovo izvezno da Novak neće moći da prihvati poziv organizatora, koji su se zaista potrudili da privole srpskog tenisera da posle gotovo 18 godina zaigra na ovom turniru.

Organizatori su čak napravili haštag "NoleComeToSanremo" u cilju da utiču na njega da prihvati poziv.

- Novače, imamo za tebe posebnu pozivnicu, da dođeš na Sanremo teniski kup. Radujemo se da te vidimo od 26. marta na turniru koji si osvojio pre 18 godina, a prvi put je sada čelendžer serije 125. Još uvek imamo tvoj trofej i čekamo da ti ga predamo s nadom da ćemo te opet videti na našim terenima. Spremili smo ti vajldkard i čekamo sigurni - navodi se u pozivu koji je stigao iz Sanrema.

Turnir u Sanremu je danas u kategoriji čelendžera iz serije ATP 125.

 

Ostavite komentar