Sport > Tenis

AMERI baš maltretiraju NOVAKA: Državna bezbednost ga ODBILA, jedina ŠANSA mu je BAJDEN

Teniska javnost u Americi je već počela da vrši pritisak na američkog predsednika

Izvor: K1info/mondo.rs

04/03/2023 > 08:22

podeli vest:

AMERI baš maltretiraju NOVAKA: Državna bezbednost ga ODBILA, jedina ŠANSA mu je BAJDEN
Foto: Tanug/AP Photo/Aaron Favila


Novak Đoković, najbolji teniser sveta, izgleda da neće moći da se takmiči na prolećnim turnirima u SAD. On je zatražio od američkih vlasti posebno izuzeće od pravila o vakcinaciji protiv virusa korona, kako bi u narednom periodu mogao da se pojavi na turnirima u Indijan Velsu u Kaliforniji i Majamiju u Floridi, ali za sada nema dozvolu za tako nešto.

Rik Skot, senator sa Floride, je na svom Twitter profilu otkrio da je državna bezbednost odbila je zahtev srpskog tenisera.

Sada je pred Novakom samo jedna opcija, da ga "pomiluje" američki predsednik Džo Bajden i da posle njegove intervencije dobije mogućnost da otputuje u SAD.

Da li će se to desiti ostaje da se vidi u narednim danima, a teniska javnost u Americi već je počela da vrši pritisak na američkog predsednika.

Prethodnih dana oglašavali su se nekadašnji teniseri a sada funkcioneri poput Mardija Fiša i Džejmsa Blejka, pisao je čak i zvanični nalog US opena, podršku Novaku pružaju neki aktivni igrači, a navijači bi želeli da vide najboljeg na svetu posle duge pauze.

Đokovićeva želja da se takmiči na dva prestižna turnira nije sporna i on bi voleo da bude u prilici da osvoji nove važne bodove za ATP listu, a sada će sve zavisiti od toga da li ga predsednik SAD želi u svojoj zemlji kao jednog od najboljih sportista današnjice.

Novakov nastup na jesenjoj turneji po SAD nije pod znakom pitanja, jer su najave da će u maju biti ukinute sve provere kada je reč o vakcinisanim i nevakcinisanim osobama koje žele da uđu u SAD.

Tada neće biti prepreke da Novak otputuje u Ameriku i na prestižnim turnirima nastavi da osvaja trofeje. Naravno, fokus bi bio na US openu, pošto su u ovoj fazi karijere Đokoviću najbitnije grend slem titule.

 

 

 

Ostavite komentar