Sport > Tenis

Cicipas PRETIO Novaku, sad se pokaZalo da NIJE TO TREBALO DA RADI

Grčki teniser je propustio ko zna koju po redu priliku da se domogne prve pozicije

Izvor: K1info/mondo.rs

11/03/2023 > 10:03

podeli vest:

Cicipas PRETIO Novaku, sad se pokaZalo da NIJE TO TREBALO DA RADI
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker


Kako srpskom teniseru nije odobren ulazak u SAD, jer nije primio vakcinu protiv koronavirusa, Novak Đoković neće igrati na Indijan Velsu, gotovo sigurno ni u Majamiju. Iz tog razloga, dvojica tenisera imaju priliku da ga "preskoče" na prvom mestu ATP liste.

Zapravo, jedan od njih ostao je bez te mogućnosti. Grčki teniser Stefanos Cicipas završio je učešće na Indijan Velsu već u drugom kolu pošto ga je potpuno neočekivano porazio Džordan Tompson iz Australije, inače 84. na ATP listi. Na kraju je bilo 2:1, odnosno po setovima 7:6, 4:6 i 7:6.

Finalista ovogodišnjeg Australijan opena još jednom je razočarao svoje navijače nastupima u Americi. Prethodne godine ispao je već u trećem kolu, ovoga puta rundu ranije, pa ga čak od iduće nedelje čeka gubitak 45 poena...

S obzirom na to da se nije proslavio prošle godine na Sanšajn dablu, i da je mogao da osvoji čak 1.730 bodova da je osvojio Indijan Vels i Majami, to bi bilo dovoljno da preskoči Novaka Đokovića i da dođe do prvog mesta na ATP listi.

Cicipas je propustio ko zna koju po redu priliku da se domogne prve pozicije, čak sada već deluje da se "plaši uspeha" i da ga to parališe svaki put kada se od njega očekuje iskorak.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

S druge strane, Karlos Alkaraz i dalje ima šansu da to učini. Može da zaradi 400 bodova u Indijan Velsu i tako nadmaši Novaka Đokovića, dok u Majamiju takođe mora da osvoji titulu jer je i prethodne godine bio šampion.

Bez tih bodova, neće zadržati prvo mesto na ATP listi. Prvi meč u Kaliforniji čeka ga protiv Tanasija Kokinakisa u toku noći.

 

 

 

Ostavite komentar