Sport > Tenis

SRPSKA OPEN sve jači: Uz Đokovića i Vavrinka i Monfis u Banjaluci

Pored njih, na turniru će igrati i srpski teniseri Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović

Izvor: K1info/Tanjug

07/03/2023 > 15:22

podeli vest:

SRPSKA OPEN sve jači: Uz Đokovića i Vavrinka i Monfis u Banjaluci
Foto: Starsport


Svetski broj jedan Novak Đoković, Francus Gael Monfis i Švajcarac Stanislas Vavrinka, učestvovaće na ATP turniru Srpska Open u Banjaluci od 16. do 23. aprila, saopštili su danas organizatori.

Pored Đokovića, Monfisa i Vavrinke, na turniru će igrati i srpski teniseri Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Organizatori su saopštili da su u završnoj fazi pregovora sa pobednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu, Rusom Andrejem Rubljovim, kao i sa ruskim teniserom Karenom Hačanovim i Amerikancem Francesom Tijafoom.

- Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko meseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz sveta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svetskog ranga. Srećni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima - izjavio je direktor turnira Srpska Open Đorđe Đoković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srpska Open (@srpskaopen)

Predsednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je da veruje da organizacija može da ispuni očekivanje publike.

- Veoma smo ponosni što će Banjaluka, nakon Ćallengera koji se ovde održava više od 20 godina, sada postati domaćin ovako značajnog turnira. To za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i verujemo da ćemo ispuniti sva očekivanja publike, kao i da će se karta više tražiti za svaki meč - izjavio je Milinović.

 

Ostavite komentar