Sport > Tenis

Đoković se NAMUČIO, ali je POBEDIO Mahača na ATP turniru u Dubaiju

Ovo je Novakov prvi meč posle osvajanja Australijan opena

Izvor: K1info/Tanjug

28/02/2023 > 19:03

podeli vest:

Đoković se NAMUČIO, ali je POBEDIO Mahača na ATP turniru u Dubaiju
Foto: Tanjug/AP/Kamran Jebreili


Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Čeha Tomaša Mahača, trenutno 130. teniser sveta, u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju. On se namučio, ali je uspeo da pobedi sa 2:1 u setovima (6:3, 3:6,7:6).

Foto: Tanjug/AP/Kamran Jebreili

 

Novak je do pobede došao znatno teže nego što je bilo ko očekivao, jer je izgubio jedan set, a imao je i određenih fizičkih problema.

Đokoviću je u jednom momentu sa tribina stigla "asistencija" u vidu određenih tableta koje mu je poslao fizio Klaudio Cimalja, koji ih je spustio sa tribina.

Foto: Tanjug/AP/Kamran Jebreili

 

Problem je imao i njegov rival, koji je povredio zglob desne ruke na startu trećeg seta, ali se to nije osetilo u njegovoj igri.

Novaku je ovo bio prvi meč posle pauze od mesec dana, kada je osvojio Australijan open, a očigledno je duža pauza ostavila traga, pa mu je bilo potrebno vreme da pronađe pravu igru i poprilično se mučio u meču sa nezgodnim rivalom, koji je u jednom momentu igrao kao da je u Top 10 na svetu.

Foto: Tanjug/AP/Kamran Jebreili

 

Nole je prošle godine u Dubaiju ispao u četvrtfinalu, pa brani 90 bodova, ali u slučaju da osvoji titulu može da učvrsti prvo mesto i doda 410 bodova i dodatno odmakne Karlosu Alkarazu, koji mu je opasno blizu.

Đoković će u u narednom kolu, već u sredu igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, koji je bio bolji od Konstanta Lestijena.

Srpski teniser je pet puta u karijeri osvojio turnir u Dubaiju, a poslednji put 2020. godine.

Novak je u Dubaiju premijerno prikazao novu opremu u kojoj igra, pa ima majicu zanimljivog dezena u kojem dominira žuta fluorescentna boja.

ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.855.495 dolara.

 

 

Ostavite komentar