Sport > Tenis

AZARENKA kao nekad: U POLUFINALU Australijan opena posle 10 GODINA

Beloruskinja je počistila Džesiku Pegulu (6:4, 6:1) i sad može da razmišlja kako će osvojiti trofej kao 2012. i 2013.

Izvor: K1info/mozzartsport.com

24/01/2023 > 11:55

podeli vest:

AZARENKA kao nekad: U POLUFINALU Australijan opena posle 10 GODINA
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Ovog leta će proslaviti 34. rođendan, dugo nije u vrhu WTA liste, zbog političkih previranja organizatori su je zaveli pod belom, umesto beloruskom zastavom, ali Viktorija Azarenka se u velikom stilu - kako i nalaže ime, jer je bi u rimskoj mitologiji bila Boginja pobede - vratila na glavnu scenu. Dama rođena u Minsku plasirala se u prvo polufinale Australijan opena posle deset godina.

Počistila je Azarenka sa terena Rod Lejver arene Džesiku Pegulu (6:4, 6:1), treću na svetu, i sad već možda može da razmišlja kako će ponoviti uspehe iz 2012. i 2013. kad je osvajala titulu na prvom grend slemu sezone.

U međuvremenu je najviše dobacila do četvrtfinala (dvaput), sad je tu barijeru preskočila i dokazala da trijumfi nad Medison Kejs i Žu Lin u prethodna dva kola nisu bili slučajni.

Žreb ju je postavio tek na 24. mesto u kosturu, međutim, Viktorija je podsetila na najbolje dane karijere. U mnogim statističkim kategoirijama teniserke su bile poravnate, negde Pegula čak i bolja, međutim, opet se potvrdilo da su brojevi jedno, teren nešto sasvim drugo, jer je Azarenka u ključnim trenucima bila sjajna i tako zakazala obračun sa šampionkom Vimbldona, Elenom Ribakinom.

Kakav je rezultat ostvarila Viktorija Azarenka svedoči činjenica da u prva četiri meča Džesika Pegula nije izgubila ni set, da je od početka 2023. ostvarila osam pobeda i pretrpela samo jedan poraz, da je kao četvrti nosilac možda bila i prvi favorit u ovoj fazi turnira, jer su tri devojke bolje pozicionirane od nje ranije ispale, ali se pokazalo da Amerikanka ima psiholoških poteškoća kad stigne do četvrtfinala grend slema. Opet je ispala. Peti put u karijeri...

 

Ostavite komentar