Sport > Tenis

Da li je to onaj isti NOVAK od PROŠLE NEDELJE? Pravac četvrtfinale AO!

Srpski teniser će u sredu u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Rusa Andreja Rubljova

Izvor: K1info/Tanjug

23/01/2023 > 11:44

podeli vest:

Da li je to onaj isti NOVAK od PROŠLE NEDELJE? Pravac četvrtfinale AO!
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je danas u osmini finala u Melburnu pobedio Australijanca Aleksa de Minora 6:2, 6:1, 6:2. Meč je trajao nešto više od dva sata.

Srpski teniser će u sredu u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Andreja Rubljova, koji je jutros savladao Danca Holgera Runea 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11:9). Srpski i ruski teniser odigrali su tri meča u karijeri, a Đoković vodi 2:1 u pobedama.

Đoković i De Minor su sigurno ušli u meč, a srpski teniser je prvi stigao do brejka u šestom gemu bez izgubljenog poena. Đoković je potom na svoj servis stigao do vođstva od 5:2, a onda je napravio novi brejk i poveo 1:0 u setovima.

Đoković je nastavio sa odličnom igrom na startu drugog seta i poveo 3:0. Velika borba viđena je u četvrtom gemu, ali je srpski teniser napravio novi brejk i osvojio je osmi gem zaredom. Đoković je lako stigao do 5:0, a onda je De Minor osvojio prvi gem u drugom setu. 

Srpski teniser je drugi set dobio rezultatom 6:1. Đoković je prva dva seta osvojio za samo 76 minuta.

Srpski teniser je već na startu trećeg seta napravio brejk, a onda je na svoj servis potvrdio brejk. Đoković je nastavio sa odličnom igrom i mirno je meč na oduševljenje srpskih navijača priveo kraju.

Đoković je devet puta u karijeri trijumfovao na Australijan openu, a poslednji put 2021.

 

Ostavite komentar