Sport > Tenis

ARINA ILI DONA - nama je svejedno, ali da li će ovo biti NAJLEPŠE četvrtfinale Melburna IKADA?

Vekićeva i Sabalenka do sada igrale šest puta, a Hrvatica je mnogo uspešnija

Izvor: K1info

24/01/2023 > 21:28

podeli vest:

ARINA ILI DONA - nama je svejedno, ali da li će ovo biti NAJLEPŠE četvrtfinale Melburna IKADA?
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan/Asanka Brendon Ratnayake/Kamran Jebreili


Kada je Arina Sabalenka prošla u četvrtfinale Australijan opena, pobedivši Švajcarkinju Belindu Benčić, a plasman među osam najboljih u Melburnu ostvarila i Dona Vekić trijumfom nad Čehinjom Lindom Fruhvirtovom, nisu se radovali samo navijači Beloruskinje, odnosno Hrvatice. O, ne, naprotiv!

Radovali su se svi oni koji, osim tenisa, vole i lepotu, jer će u sutrašnjem duelu, iz kojeg će pobednica ići u polufinale prvog grend slema u sezoni, gledati red sportske surovosti, red slovenske divote.

Uostalom, ako se zna da su teniski fanovi zamerali Hrvatici da se previše slika i da bi više vremena mogla da posveti treniranju, onda je jasno da ima tu da se vidi šta i van belog sporta - slaba je šansa da će neko da kači fotografije u kupaćim kostimima i kratkim haljinama na društvene mreže ako nije siguran u svoj izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

Za 27-godišnju Vekićevu je vezana i afera sa drugim najčuvenijim švajcarskim teniserom - Stanislasom Vavrinkom. Njih dvoje su bili u vezi, kako se veruje, od 2015. do 2019, pa se sumnja da je to počelo dok je Vavrinka bio oženjen i da je zbog Done ostavio suprugu i ćerkicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

Sa druge strane, 25-godišnju Sabalenku navijači "ne smaraju" pričama o treninzima - ona je uostalom i bila druga na svetu u singlu (čak i prva u dublu, osvojivši dve grend slem titule u toj konkurenciji), ima ukupno 17 pehara (11 singl + 6 dubl)... Znači, teniski se naradila, za razliku od Hrvatice, koja ima tri singl titule i najbolji plasman joj je 19. mesto na WTA listi.

Ipak, to što se naradila, ne znači da ne voli da se slika, naprotiv. I ona često objavljuje fotografije na društvenim mrežama, pa fanovi imaju razloga za zadovoljstvo - i kad je gledaju na terenu i kad je gledaju na, recimo, Instagramu. Ona je, inače, 2019. objavila da je verena, ali kako od prošle godine ima novog dečka - bivšeg profesionalnog hokejaša, zemljaka Konstantina Kolcova.

U svakom slučaju, duel Arine i Done na programu bi trebalo da bude u sredu, 25. januara, i očekuje se da favorizovana Sabalenka prođe dalje. Ali, manimo se očekivanja.

Za ljubitelje statistike, samo treba reći da u međusobnim duelima Sabalenke i Vekićeve vodi Hrvatica sa čak 5:1, uz pobede u dva poslednja duela (2021. i 2022.), dok je Beloruskinja slavila 2019, pre skoro četiri godine. To znači da, iako je Dona 64. teniserka na svetu, a Arina na petoj poziciji, favoritkinju možda i ne očekuje lak duel.

Ipak, ipak... sačekajte... Sasvim je u redu što će publika u Melburnu, osim u tenisu, da uživa i u lepoti Arine i Done. Ali, to ne može da umanji činjenicu da je u istoriji tenisa bio i jedan "lepši" okršaj - tačnije 14 njih - između Ane Ivanović i Marije Šarapove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Upravo 14 puta su graciozna Srpkinja i ljupka Ruskinja ukrstile rekete, praveći problem gledaocima da li da prate loptice i okreću glave levo-desno, ili jednostavno da uživaju u prisustvu dve devojke koje su bile među najlepšim aktivnim sportistkinjama na svetu.

Međutim, to damama koje danas imaju po 36 godina ni izbliza nije bio najveći adut, naprotiv - obe su bile i na prvom mestu WTA liste tokom karijera, a to se u tenisu ne postiže izgledom. One sada nisu teniski aktivne, ali su i dalje divne, a ostaće zabeleženo da je u tom epskom tenisko-vanremenski-čarobnom duelu Marija zabeležila deset pobeda, a Ana četiri.

To nije bilo lepo od nje... ali zato je nama naša Ana lepša! 

 

Ostavite komentar