Sport > Tenis

NADAL PREŽIVEO: Španac se mučio na startu AO, pa SAMLEO BRITANCA

Drejper je bio ravnopravan rival do početka četvrtog seta, a onda je nastupio raspad sistema

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/01/2023 > 08:36

podeli vest:

NADAL PREŽIVEO: Španac se mučio na startu AO, pa SAMLEO BRITANCA
Foto: Tanjug/AP


Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u 2. kolo Australijan opena, pošto je u četiri seta bio bolji od Britanca Džeka Drejpera - 7:5, 2:6, 6:4, 6:1!

Meč je trajao tri sata i 40 minuta, a Nadal će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Brendon Nakašima - Mekenzi Mekdonald.

Zadavao je Drejper dosta problema Nadalu u prva dva seta. Štaviše, bio je ravnopravan rival - što pokazuje i sam rezultat. Rafa je u 8. gemu prvog seta imao prvu brejk loptu na meču, ali je tek onu u 12. iskoristio i dobio set sa 7:5.

Foto: Tanjug/AP

 

Uprkos tome što je u najgorem trenutku izgubio svoj servis, Drejper je na startu drugog seta pokazao da je kvalitetan igrač. Vezao je četiri gema, uz dva brejka, poveo sa 4:0 i do kraja rutinski odradio posao za 1:1 u setovima - 6:2.

Međutim, u trećem setu je počeo da se žali na grčeve i polako je posustajao. Sredinom istog tražio je malu medicinsku pomoć, dobio je i masažu, ali je Nadal u tim trenucima već imao brejk viška.

Izgledalo je tada kao da je set gotov. Rafa je imao 4:1, Drejper problema sa nogama, da bi Britanac u međuvremenu vezao tri gema i vratio dramu. Dramu koja je dostigla vrhunac u 10. gemu.

Foto: Tanjug/AP

 

Nadal je vodio 30:0 na Džejkov servis, rival se vratio na 30:30, potom spasio prvu set loptu, ali je kod druge napravio dve greške i dozvolio je Rafi da povede sa 2:1 u setovima (6:4).

Drejper je odlično otvorio 4. set, uzeo je brejk Rafi i onda je stao. Evidentno je bilo da nema snage i iskusni Nadal je u nastavku vezao šest poena za konačnih 3:1 u setovima. Uz napomenu da je Drejper imao dve brejk lopte u tom poslednjem gemu na meču - 6:1.

 

 

 

Ostavite komentar