Sport > Tenis

Đoković, TOTALNO ISKRENO: Hoću da budem BOLJI OD RAFE, hoću da budem BOLJI OD SVIH

Đoković čestitao praznik Srbima širom sveta, ali i prokomentarisao večnu borbu Nadala i njega za najboljeg u istoriji

Izvor: K1info

14/01/2023 > 12:38

podeli vest:

Đoković, TOTALNO ISKRENO: Hoću da budem BOLJI OD RAFE, hoću da budem BOLJI OD SVIH
Foto: Tanjug/AP


Jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao da se vratim u Australiju je moj učinak ovde, zaista volim da igram na Rod Lejver areni, izjavio je danas najbolji srpski teniser Novak Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira.

Nakon što je preskočio jednu godinu na australijskom grend slemu, Đoković, koji je četvrti nosilac, počeće turnir protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene.

Đoković se osvrnuo na grend slem titule koje je osvojio u karijeri.

- Zato igram i dalje tenis profesionalno, jer želim da budem najbolji. Hoću da osvajam najveće turnire na svetu. Nema tajne po tom pitanju. Ne postoji ništa veće od ovoga. Imaš četiri Grend slema koji su istorijski najveći događaji u ovom sportu - izjavio je Đoković.

Dodao je da mu se sviđa kakve su mu šanse na turniru.

Foto: Tanjug/AP

 

Iskoristio je Đoković da čestita praznik Srbima širom sveta, a onda je prokomentarisao tu večnu borbu Rafaela Nadala i njega za najboljeg u istoriji svetskog tenisa.

- Srećna pravoslavna Nova godina! Ne smemo to da zaboravimo. To je realnost, pogotovo u medijima. Mediji tome posvećuju dosta pažnju, dosta članaka pišu o tome, prate to nadmetanje Nadala i mene, pogotovo na najvećoj teniskoj sceni, Grend slemovima. Stalno se vodi ta debata ko je veći u istoriji i sigurno je da sam svestan toga. Na neki način, ja želim da budem bolji od njega, želim da budem bolji od svih, ne znam zašto se ne bih tako postavljao, zato i igram i dalje - kazao je Đoković, ali je u isto vreme najavio da je pred njim još duži niz prilika i sezona.

- Ne osećam da mi je kraj iza ugla, pa da možda osećam neki pritisak zbog skorašnjeg završtka karijere. Da moram da uradim nešto sada na ovom turniru, ove godine... Mislim da sav trud i rad celog mog tima, čitave karijere, negovanje mog tela, sada se isplaćuje. Sada se osećam mlado i dobro, inspirisan sam da igram na najvećem mogućem nivou. Da li ću da osvojim još Grend slemova ove godine, sledeće ili one tamo, verujem da ću biti u dobroj poziciji.

 

Verujem da ću imati dobre šanse, jer uvek verujem u sebe. Prioritet mi je da sebe dovedem u najbolje psihofizičko i emotivno stanje kako bih mogao da se takmičim i sa Nadalom i ostalima koji nas izazivaju. Duga je sezona, ima puno razigravanja, moje misli su sada samo na Australijan Openu. Trudiću se na ovom turniru koji je najuspešniji turnir od svih turnira, zabeležim još jedan dobar rezultat. Naravno, idem na titulu - zaključio je Đoković.

Ostavite komentar