Sport > Ostali sportovi

Nezapamćeni SKANDAL: Sportski DIREKTOR Zvezde PRETUKAO trenera Partizana i Srbije

Naš legendarni sportista završio u Urgentnom centru krvave glave

Izvor: K1info

07/11/2022 > 17:59

podeli vest:

Nezapamćeni SKANDAL: Sportski DIREKTOR Zvezde PRETUKAO trenera Partizana i Srbije
Foto: Pixabay.com


Nezapamćeni skandal dogodio se u prostorijama Veslačkog saveza Srbije (VSS) na Adi Ciganliji, kada je, prema navodima iz Veslačkog kluba Partizan, pretučen trener njihovog kluba i pojedinih reprezentativnih posada Srbije, naša veslačka legenda i olimpijac Nikola Stojić.

Njega je, kako navode iz Partizana, bez razloga napao Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora VSS i trenutno sportski direktor "večitog rivala", Veslačkog kluba Crvena zvezda.

Kako se navodi u saopštenju VK Partizan, Kovačević je zadao Stojiću nekoliko udaraca u glavu, nakon čega je on ostao bez svesti i krvave glave.

- Danas je u Beogradu, u prostorijama Veslačkog saveza Srbije, došlo do uznemirujućeg događaja, nesvakidašnjeg u svetu veslanja, kada je Dušan Kovačević, predsednik IO VSS, bez razloga napao našeg najtrofejnijeg veslača i trenera naših olimpijaca Nikolu Stojića, zadavši mu više udaraca u glavu, nakon čega je Stojić na kratko izgubio svest i ostao krvave glave. Kako je sam Stojić rekao, nije bilo nikakvog povoda za ovako nemile scene. Ovo je još jedan dokaz kakvi ljudi nam vode Savez - stoji u saopštenju Partizana.

Policija je posle svega stigla u prostorije u kojima se desio nemili događaj i izvršen je uviđaj, dok je naš trofejni olimpijac odveden u Urgentni centar gde je ostao na posmatranju zbog zadobijenih povreda.

Stojić je na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju kao trener vodio obe naše posade - muški dvojac bez kormilara i ženski skif. Kao takmičar je, od Jugoslavije do Srbije, pod zastavom naše države osvojio 11 medalja na evropskim i svetskim prvenstvima.

Bio je jednom šampion sveta, a dva puta šampion Evrope, nastupao je četiri puta na Olimpijskim igrama od 2000. do 2012. godine, a 2006. godine bio je proglašen za najboljeg sportistu u državi.

 

 

Ostavite komentar