Sport > Ostali sportovi

Idemo u PARIZ: Zorana ARUNOVIĆ "UPUCALA" prvu OLIMPIJSKU NORMU za Srbiju

Naša reprezentativka u streljaštvu osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u Egiptu

Izvor: K1info/mondo.rs

15/10/2022 > 19:06

podeli vest:

Idemo u PARIZ: Zorana ARUNOVIĆ "UPUCALA" prvu OLIMPIJSKU NORMU za Srbiju
Foto: Printscreen/Youtube


Zorana Arunović prva je od svih srpskih sportista stigla do norme za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, osvojivši bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Egiptu!

 Naime, Arunovićeva je na šampionatu planete u Kairu došla do trećeg mesta u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara. Na taj način ostvarila je dvostruki uspeh, jer je uz medalju stigla i olimpijska norma.

- Bravo Zoko, čestitamo - poručili su iz Olimpijskog komiteta Srbije.

Na neki način je Zorana ovo i najavila, pošto je pred put u Egipat išla na pripreme baš u Pariz. Otkrila je to njena sestra i trener Jelena, pred put u Egipat.

- U Parizu smo boravile na poziv Danijela Gobervila, bivšeg sportskog direktora Streljačkog saveza Francuske i trenera proslavljene reprezentativke Selin Gobervil, trostruke evropske šampionke i osvajačice zlata na Olimpijskim igrama 2012. godine. On je bio inicijator i organizator ovog okupljanja, a zajedno smo trenirali u sportskom kompleksu koji je ujedno i regionalni streljački centar, koji nam je pružio zaista sve ono što nam je bilo potrebno za kvalitetan rad. Uvežbavali smo razne varijante taktičkih odgovora na problematične momente u meču - rekla je Jelena Arunović.

 

 

Ostavite komentar