Sport > Ostali sportovi

Nastavlja se sukob oko rukovodstva Partizana - tužbe protiv Mijailovića i odgovornih u APR-u

Na zvaničnom sajtu APR-a danas je objavljeno da je prvi čovek košarkaške sekcije "crno-belih" Ostoja Mijailović novi predsednik JSD Partizan

Autor: K1info.rs/Tanjug

13/09/2022 > 21:47

podeli vest:

Nastavlja se sukob oko rukovodstva Partizana - tužbe protiv Mijailovića i odgovornih u APR-u
Foto: ATA Images


Jugoslovensko sportsko društvo (JSD) Partizan podneće krivične prijave i tužbe protiv Ostoje Mijailovića i odgovornih u Agenciji za privredne registre (APR), koji su predsedniku košarkaške sekcije "crno-belih" omogućili da se upiše kao pravni zastupnik JSD Partizan, saopšteno je večeras iz fudbalske sekcije kluba iz Humske.

- JSD Partizan ovim putem obaveštava javnost da je današnja promena lica ovlašćenog za zastupanje JSD Partizan u APR izvršena na osnovu falsifikovanih dokumenata, koja je podnosilac prijave Ostoja Mijailović dostavio Agenciji. Zapisnik sa sastanka kojim je rukovodio Mijailović i odluka sa tog sastanka ne predstavljaju validna dokumenta, a pritom sadrže i falsifikovan pečat JSD Partizan, čime je podnosilac prijave Ostoja Mijailović izvršio krivično delo falsifikovanje isprave iz čl. 355 Krivičnog zakonika RS. Dokumenta sa neistinitom sadržinom su zatim danas predata APR, sa ciljem promene lica ovlašćenog za zastupanje. Odgovorna lica u APR, su izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl.359 Krivičnog zakonika RS, omogućavajući Mijailoviću nezakonit upis u registar - naveli su večeras iz fudbalske sekcije Partizan.

U saopštenju se tvrdi da je Mijailović prekršio i odredbe Statuta JSD Partizan i Zakona o sportu.

- JSD Partizan je još jutros dopisom obavestio APR da se tako nešto može desiti, obzirom da nam je poznat model rada Mijailovića. Ovim postupkom Mijailović je pored učinjenih krivičnih dela, prekršio i odredbe Statuta JSD Partizan i Zakona o sportu. JSD Partizan će sutra uložiti žalbu na rešenje APR, koje rešenje će biti zasigurno poništeno. Takođe, biće podneta i krivična prijava protiv Mijailovića i ostalih lica koja su izvršila i pomogla u izvršenju učinjenih krivičnih dela - ističe se u saopštenju.

Na zvaničnom sajtu APR-a ranije je danas objavljeno da je prvi čovek košarkaške sekcije "crno-belih" Ostoja Mijailović novi predsednik JSD Partizan.

Foto: printscreen APR

 

APR je usvojio rezultate skupštine JSD Partizan održane u prostorijama teniskog kluba, na kojoj je Mijailović izabran za novog predsednika, a ne paralelno održanih izbora koji su novi mandat dali dosadašnjem prvom čoveku JSD Miloradu Vučeliću, koji je ujedno i predsednik fudbalske sekcije "crno-belih".

Ostavite komentar