Sport > Fudbal

ISTA META, ISTO ODSTOJANJE: Posle velike borbe - Partizan - Crvena zvezda (1:1)

Partizan i Crvena zvezda odmeriti su snage po 168. put, Bukari dao evrogol, Natho spasao Partizan iz VAR penala

Autor: K1info

31/08/2022 > 13:13

podeli vest:

ISTA META, ISTO ODSTOJANJE: Posle velike borbe - Partizan - Crvena zvezda (1:1)
Foto: Starsport


Parizan i Crvena zvezda podelili su bodove u derbiju.

Zvezda je bila bolja, ali je borbeni Partizan uispeo da izvuke bod. RAzlikaizmeđu dva tima na tabeli ostaje 7 bodova.

Velika prilika za Rikarda u 72'.

Katastrofalna greška Sanoga, koji je poklonio loptu Rikardu. On je ušao u kazneni po levom boku, imao dosta vremena da se namesti, ali na kraju tik pored leve stative. Ostaje 1:1...

Posle mnogo vremena jedan opasan napad gostiju u 58'. Bukari je poslao loptu Kataiju, koji je solidne, ali malo nezgodne pozicije šutira levom nogom. Koji metar iznad gola.

Prekinut meč na kratko u 58.' Dim je nadvio teren u Humskoj. Mitić je morao da prekine meč dok vetar malo ne odradi svoje...

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

 

U 55' Gol za Partizan. Posle dosta većanja, sudija Mitić je pokazao na belu tačku, a odatle je Bibras Natho bio precizan. Izraelac je gađao u levi ugao, Borjan mu je pogodio stranu, ali nije uspeo da spreči izjednačenje.

U 51' Penal za crno-bele... VAR soba mora da reaguje nakon pada Živkovića u kaznenom prostoru nakon duela sa Kataija. Uzdanica Zvezde je zakačila protivnika i Mitić je morao da pogleda da li je dovoljno za kazneni udarac. Jeste i evo šanse za Partizan.

Počelo je drugo poluvreme

Poluvreme u Humskoj

Partizan - Crvena zvezda (0:1)

Gledamo dobru i dinamičnu utakmicu u Humskoj. Zvezda je uspela da prelomi golom Bukarija, a Marković je glavom mogao da poravna pri kraju poluvremena, ali se istakao Borjan sjajnom paradom i odbranom.

U 40' velika šansa za Partizan, ali je Borjan sprečio siguran gol. Sanogo je faulirao Dijabatea na nekih 25 metara sa desne strane odakle usledio centaršut. Videlo se da će biti opasno, a prikrao se Marković koji je glavom gađao sa leve stative suprotni ugao... Ali, Borjan reaguje sjajno.

Od 27' vodi Zvezda 
Korner je izveo Kanga, Urošević je pomalo trapavo izbio loptu, a ona je "sela" na nogu Osmana Bukarija. I to levu. A onda - evrogol za 0:1.

 

 

Ovo su sastavi koje su treneri, obojica prvi put na klupi na derbiju, odredili za večeras:

Partizan: Popović: Živković, Vujačić, Marković, Urošević, Belić, Traore, Dijabate, Natho, Menig i Rikardo 

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Bukari, Katai i Pešić

Kladionice kažu da je Zvezda ozbiljan favorit prema proceni bukmejkera, pošto je kvota na crveno-bele 2,20, dok je na Partizan 3.20, a remi se kreće oko 3.15.

Ali, ono što crno-beli imaju pred večerašnji 168. večiti derbi je – Humska 1. Domaći teren u pravom smislu te reči. Partizan dobija posebnu snagu u mečevima sa Crvenom zvezdom kada igra na svom stadionu. Pet godina Parni valjak na tabeli gleda u leđa komšijama, bilo je tu i sezona u kojima je završavao prvenstvo sa ogromnim bodovnim zaostatkom, ali i pored toga derbije kod kuće nije gubio.

Ukoliko Crvena zvezda pobedi u ovom derbiju, gotovo da će obetbediti titulu već u avgustu, jer će imati ogromnu prednost  od 10 bodova, dok se Partizan posle turbulentnih meseci eventualnom pobedom vrača u igru i spasava sezonu.

Evo gde možete da gledate TV prenos 168. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde

Igrački kadar Crvene zvezde znatno je vredniji u odnosu na Partizanov. Razlika pred današnji sudar dva najveća srpska tima u Humskoj (20.00 sati), prema podacima specijalizovanog sajta “Transfermarkt” je nešto manja od 20 miliona evra. 

Crveno-beli su procenjeni na 55,35 miliona evra, a crno-beli na 35.710.000 evra. 

 

Foto: Starsport

 

Pojedinačno, Mirko Ivanić je najskuplji fudbaler u oba tabora. Ivanić je procenjen na osam miliona evra, duplo više od Partizanovog najvrednijeg asa - Rikarda Gomeša. Prema Transfermarktu centarfor crno-belih vredi četiri miliona evra.

Foto: Starsport

 

Cene fudbalera večitih rivala*

Crvena zvezda (55,35)
- Mirko Ivanić 8
- Aleksandar Dragović 5
- Aleksandar Katai 5
- Strahinja Eraković 5
- Aleksandar Pešić 3

Partizan (35,71)
- Rikardo Gomeš 4 
- Igor Vujačić 3 
- Nemanja Jović 3 
- Fuseni Dijabate 2,7 
- Siniša Saničanin 2,5

* Po “Transfermarktu”, u milionima evra

Ovako su Partizan i Zvezda najavili derbi na društvenim mrežama:

 

 

 

 

Legenda Junajteda u Humskoj na dan derbija

 

 

Interesantna poseta u Humskoj. Stigao je Mikael Silvestre, nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, koji je na Old Trafordu proveo skoro čitavu deceniju i bio član slavne generacije predvođene Aleksom Fergusonom.
Inače, Silvestre je agent Fusenija Dijabatea, od koga u Partizanu imaju najveća očekivanja.

 

 

Ostavite komentar