Sport > Ostali sportovi

SP: Anemičnu igru naših rukometašica Nemice surovo kaznile

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke u meču drugog kola grupe 3 druge faze Svetskog prvenstva rezultatom 31:21.

Izvor: K1info

09/12/2023 > 21:47 >> 22:47

podeli vest:

SP: Anemičnu igru naših rukometašica Nemice surovo kaznile
Foto: RSS


Nije od početka izgledalo loše. Gotovo izjednačenu utakmicu smo gledali sve do 11. minuta kada je Srbija stekla prednost od dva gola razlike. Ubrzo nakon toga Nemačka je podigla nivo igre, Srbija je mogla da pre toga stekne i neku značajniju prednost, ali su greške skupo koštale rukometašice Srbije jer su Nemice to kažnjavale kontrama i laganim golovima koje su im pomogle da se brzo vrate u meč i steknu rezultatsku prednost.

Nemice su došle do 14:11, ali su srpske rukometašice uspele da serijom od dva gola, na poluvreme odu sa samo jednim golom minusa 14:13.

Srbija je krenula dobro i u drugom poluvremenu, imala je i gol prednosti posle pogotka Jovović, ali to je bio poslednji trzaj Srbije, jer je onda usledio veliki pad u igri i prednost Nemačke koji Srbije nije mogla nikako da sustigne.

Najefikasnija rukometašica u ekipi Uroša Bregara je bila Jovana Jovović sa šest golova,

Kod reprezentacije Nemačke najbolja je bila Anke Dol sa pet golova, Emili Bolk je imala četiri, kao i Berend, Lojhter i Smits.

Srbiji još ostaje duel sa Japankama u ponedeljak.

Ostavite komentar