Sport > Ostali sportovi

MAKS FERSTAPEN posle pobede na SPRINT trci u Brazilu: NIJEDAN krug nisam vozio PUNIM gasom

Ferstapen je vodio od početka do kraja, ali je priznao da je tokom trke od 24 kruga često morao da usporava kako bi sačuvao gume

Izvor: K1info

05/11/2023 > 10:19

podeli vest:

MAKS FERSTAPEN posle pobede na SPRINT trci u Brazilu: NIJEDAN krug nisam vozio PUNIM gasom
Foto: Tanjug/AP Photo/Andre Penner


Maks Ferstapen je izjavio da "nijedan krug nije vozio punim gasom" tokom GP sprint trke na Velikoj nagradi Brazila.

Bolji start omogućio je Ferstapenu da zauzme unutrašnju liniju i otme vođstvo od Landa Norisa iz Meklarena u prvoj krivini, pre nego što je došao do svoje četvrte pobede u šest sprint trka (jedan trijumf ima klupski kolega Serhio Perez u Azerbejdžanu, dok je Meklarenov vozač Oskar Pjastri trijumfovao u Kataru).

Ferstapen je vodio od početka do kraja, ali je priznao da je tokom trke od 24 kruga često morao da usporava kako bi sačuvao gume.

S obzirom na to da je Ferstapen pobedio sa razlikom od preko četiri sekunde, njegova izjava će verovatno zabrinuti rivale pred današnju glavnu trku.

- Nijedan krug nisam vozio punim gasom. To nije moguće - objasnio je Holanđanin.

- Tokom 24 kruga sve se svodilo na čuvanje pneumatika. Prošle godine smo imali puno problema s tim čak i u sprint trci, pa smo bili malo oprezniji. Srećom, uspelo je.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Lando Noris, Maks Ferstapen i Serhio Perez

Ferstapenov klupski kolega Serhio Perez osvojio je treće mesto, i sa 6 poena povećao prednost nad praktično jedinim konkurentom za vicešampionsku titulu Luisom Hamiltonom, koji je sprint završio kao sedmi, što mu je donelo dva poena.

Džordž Rasel bio je četvrti ispred Šarla Leklera, dok je najprijatnije iznenadio Juki Cunoda iz Alfa Taurija koji je osvajanjem šestog mesta doneo tri poena svom timu. Poslednji poen osvojio je Karlos Sainc iz Ferarija koji je bio osmi.

Na današnjoj glavnoj trci Ferstapen ima pol poziciju i mogao bi da ostvari 17. trijumf iz 20 trka.

Trka za Veliku nagradu Brazila na programu je od 18:00 časova.

Ostavite komentar