Sport > Ostali sportovi

TOTO VOLF pred F1 trku za VN Brazila: Stojim sa OBE NOGE na zemlji, samo su budale OPTIMISTIČNE

Srebrne strele imaju odličan skor na trci u Sao Paulu jer su osvojili šest od poslednjih osam trka, uključujući one iz 2021. i 2022. godine

Izvor: K1info

04/11/2023 > 07:01

podeli vest:

TOTO VOLF pred F1 trku za VN Brazila: Stojim sa OBE NOGE na zemlji, samo su budale OPTIMISTIČNE
Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky


Šef F1 ekipe Mercedes,Toto Volf, insistira da je sa "obe noge na zemlji", iako priznaje da su u Mercedesu "oprezno" optimistični i da mogu da konkurišu Red Bullu za pobedu na Velikoj nagradi Brazila, koja se vozi na stazi Interlagos u Sao Paulu.

Mercedes je imao dobar tempo na nedavnim trkama, a Luis Hamilton je završio kao drugi iza Maksa Ferstapena na poslednje dve trke u Ostinu i Meksiku - iako je kasnije diskvalifikovan sa trke u Sjedinjenim Državama.

Srebrne strele takođe imaju sjajan skor na trci u Sao Paulu, jer su osvojili šest od poslednjih osam trka, uključujući poslednje dve - Hamilton je trijumfovao 2021. godine, a Džordž Rasel je ostvario svoju prvu pobedu u F1 2022. godine.

Kada su ga posle VN Meksika pitali da li će se boriti za pobedu u Brazilu, Volf je rekao:

- Ne znam. Ako bih bio previše optimističan... znate, samo su budale optimistične. Radije bih ostao sa obe noge na zemlji, obavio što bolji posao, kvalifikovao se na čelu i onda se ponadao da ćemo moći da izazovemo Ferstapena.

Govoreći uoči trke ovog vikenda, Volf je dodao:

- Imali smo dobar tempo na nedavnim trkama, tako da idemo u Interlagos sa opreznim optimizmom, iako znamo da se W14 može pokazati nepredvidivim. Odlazak iz Meksika sa drugim mestom, imajući u vidu izazovni početak vikenda i naše pozicije na startu, bio je pozitivan - smatra Volf i nastavlja.

- Bolid je imao vrlo dobar tempo tokom trke, međutim, znamo da imamo još posla kako bismo izvukli maksimum iz W14 tokom sva tri dana.

Međutim, Volf veruje da Mercedes, iako ne zna šta da očekuje od bolida u Sao Paulu, dolazi na stazu koju dobro poznaje.

- Imamo još jednu trku u ovom nizu od tri trke i ona je u Brazilu - rekao je šef Mercedesa.

- Znamo da smo napravili dobar korak napred na nedavnim trkama, ali Meksiko je pokazao da W14 i dalje može biti težak za savladavanje.

- Zaista imamo lepe uspomene iz Brazila, posebno sa poslednje dve posete i spektakularnim trijumfom Luisa 2021. godine, kao i Džordžovom prvom pobedom 2022. godine - kaže Toto Volf.

- Navijači su strastveni prema Formuli 1, i uvek prirede vrlo entuzijastičan doček. Nadam se da će naš paket dobro funkcionisati i da ćemo prirediti dobar spektakl.

Kvalifikacije za glavnu trku voze se danas od 19:00 časova. U subotu su najpre kvalifikacije za sprint trku od 15:00, dok se poslednji ovogodišnji sprint vozi istog dana od 19:30. Glavna trka na programu je u nedelju od 18:00 časova.

Ostavite komentar