Sport > Ostali sportovi

F1 sprint kvalifikacije VN Brazila: Lando NORIS uzeo POL poziciju, Maks FERSTAPEN kreće iz prvog startnog reda

Tokom prvog dela došlo je do incidenta u kom su učestvovali Esteban Okon i Fernando Alonso, zbog čega su kvalifikacije bile prekinute

Izvor: K1info

04/11/2023 > 16:39

podeli vest:

F1 sprint kvalifikacije VN Brazila: Lando NORIS uzeo POL poziciju, Maks FERSTAPEN kreće iz prvog startnog reda
Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano


Za razliku od jučerašnjih kvalifikacija kada je vremenska nepogoda uticala na konačan plasman, današnje kvalifikacije za poslednji ovogodišnji sprint vožene su po sunčanom vremenu.

Vozač Meklarena Lando Noris ostvario je pol poziciju, odvezavši krug za 1:10,622. Drugi je bio Maks Ferstapen iz ekipe Red Bull, koji je bio sporiji za 0,061 sekundi, dok je treći bio njegov klupski kolega Serhio Perez, zaostavši 0,134 sekundi za prvoplasiranim.

Džordž Rasel će startovati sa četvrte pozicije, dok su u trećem startnom redu Luis Hamilton iz Mercedesa i Juki Cunoda iz Alfa Taurija. Kao sedmi će krenuti Ferarijev Šarl Lekler, a društvo u četvrtom startnom redu će mu praviti Danijel Rikardo iz Alfa Taurija.

Karlos Sainc iz Ferarija nije mogao bolje od devetog mesta, dok je deseta pozicija pripala Oskaru Pjastriju iz Meklarena.

SQ1 deo kvalifikacija bio je prekinut pred kraj posle incidenta u kom su učestvovali Esteban Okon iz Alpine i Fernando Alonso iz Aston Martina. Okon je prilikom brzog kruga zakačio prednji levi točak Alonsovog bolida i završio u zidu kraj staze. Španac je uspeo da dođe do boksa, ali nije mogao da nastavi kvalifikacije zbog oštećenja na svom bolidu.

Pored Okona u SQ2 nisu uspeli da se plasiraju Lens Strol, Guanju Džou, i Vilijamsovi takmičari Aleks Albon i Logan Sardžent.

Tokom SQ2 dela nije bilo većih iznenađenja, a za završni deo nisu se kvalifikovali vozači Haasa Kevin Magnusen i Niko Hulkenberg, Pjer Gasli iz Alpine, Valteri Botas iz Alfa Romea, dok Fernando Alonso nije postavio vreme.

Večeras se u 19:30 vozi poslednji ovogodišnji sprint , dok je glavna trka u nedelju od 18:00 časova.

Ostavite komentar