Sport > Ostali sportovi

IVANA VULETA posle novog trofeja u Dijamantskoj ligi: Peti put, TO JE LUDO

Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone

Izvor: K1info

18/09/2023 > 07:56

podeli vest:

IVANA VULETA posle novog trofeja u Dijamantskoj ligi: Peti put, TO JE LUDO
Foto: Starsport


Leto za pamćenje srpske atletičarke Ivane Vulete zaključeno je i zaokruženo novom titulom u Dijamantskoj ligi. Trijumfom na završnom mitingu u Judžinu aktuelna svetska šampionka osvojila je svoj ukupno peti dijamant u karijeri i tako samo podebljala titulu najbolje ikada u skoku udalj u ovom takmičenju, ali jedne od najuspešnijih atletičarki ikada.

Skokom od 6.85 u Oregonu u poslednjoj seriji Vuleta je još jednom dokazala da je verovatno najbolja kada se nosi sa pritiskom. Nakon trke Ivana je bila vidno srećna u izjavi uz dodatak da je zbog problema sa povredom dobro i što je došla u Ameriku.

 

- Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo - zaključila je Ivana Vuleta.

Srpska skakačica udalj prvu Dijamantsku ligu osvojila je 2016. godine, zatim i 2017. da bi od 2021. do sada uspostavila pravu dominaciju sa još tri titule. Nijedna druga takmičarka u ovoj disciplini nema više od dva pehara.

Podsetimo, sredinom avgusta Vuleta je osvojila svoju prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti, pa joj sada fali samo još najsjajnije odličje sa Olimpijskih igara kako bi kompletirala sve najvažnije titule u atletici.

Ostavite komentar