Sport > Ostali sportovi

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Katalonije: Banjaja REKORDOM staze do pol pozicije, dve Aprilije u PRVOM startnom redu

Drugi Dukatijev takmičar Enea Bastijanini biće pomeren za tri pozicije zbog ometanja vozača prilikom brzog kruga na treningu u petak

Izvor: K1info

02/09/2023 > 12:10

podeli vest:

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Katalonije: Banjaja REKORDOM staze do pol pozicije, dve Aprilije u PRVOM startnom redu
Foto: Tanjug/Bradley Collyer/PA via AP


Dukatijev šampion Frančesko Banjaja osvojio je pol poziciju za VN Katalonije na stazi Katalunja. On je najbolji krug odvezao u vremenu 1:38,639.

Drugi je bio Aprilijin vozač Aleš Espargaro sa rezultatom slabijim za 0,104 sekundi, dok će kao treći iz prvog startnog reda trku započeti Migel Oliveira iz RNF Aprilije, koji je bi sporiji od Banjaje za 0,109 sekundi.

Iz drugog startnog reda krenuće još jedan Aprilijin takmičar, Maverik Vinjales, a društvo će mu praviti dvojica takmičara Pramak Dukatija - Horhe Martin i Žoan Zarko.

Aleksu Markesu i Fabiju Diđanantoniju iz Gresinija u trećem redu pridružuo se Bred Binder iz KTM-a, dok su u četvrtom Marko Beceki iz Mooney VR46 tima, Enea Bastijanini iz Dukatija i Mark Markes iz Honde.

U Q1 delu kvalifikacija najbrži je bio Migel Oliveira, dok je Mark Markes ostvario prolaz u Q2 prateći Džeka Milera, od kojeg je na kraju bio brži za 0,162 sekunde.

Fabio Kvartararo imao je 17. vreme, dok će jedini takmičar na Dukatijevom motociklu koji nije prošao u Q2 deo Luka Marini startovati sa 18. pozicije.

Sprint trka vozi se danas od 15 časova.

Ostavite komentar