Sport > Ostali sportovi

MotoGP Katalunja: Aleš ESPARGARO postavio REKORD STAZE, klupski kolega Maverik VINJALES potvrdio dobar rezultat APRILIJE

Najviše su podbacili japanski proizvođači, pa će za dva mesta koje vode u Q2 deo morati da se bore Jamahini i Hondini vozači

Izvor: K1info

01/09/2023 > 16:41

podeli vest:

MotoGP Katalunja: Aleš ESPARGARO postavio REKORD STAZE, klupski kolega Maverik VINJALES potvrdio dobar rezultat APRILIJE
Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira


Vozač Aprilije Aleš Espargaro odvezao je rekord staze na drugom treningu za VN Katalonije na stazi Katalunja. Španac je zaustavio štopericu na 1:38,686, što je za 0,362 sekundi bilo bolje od klupskog kolege Maverika Vinjalesa.

Vodeći u svetskom šampionatu Frančesko Banjaja ostvario je treći rezultat, kasnivši za Espargarom 0,375 sekundi.

Žoan Zarko iz Pramak Dukatija bio je četvrti, dok je peti rezultat postavio KTM-ov takmičar Bred Binder.

Direktan prolazak u Q2 deo kvalifikacija koje se voze u subotu ostvarili su i Aleks Markes, Marko Beceki, Fabio Diđanantonio, Enea Bastijanini i Horhe Martin.

Najviše su podbacili japanski proizvođači, pa su se na poslednjih šest pozicija našli - Fabio Kvartararo i Franko Morbideli iz Jamahe, nakon kojih slede četvorica vozača Honde - Mark Markes, Takaki Nakagami, Iker Lekona i Đoan Mir.

Prolazak u drugi deo kvalifikacija sutra će između ostalih morati da potraže i Džek Miler iz KTM-a, Luka Marini iz VR46 tima, kao i vozači RNF Aprilije Migel Oliveira i Raul Fernandez.

U subotu je najpre na programu slobodan trening broj 2, posle čega slede kvalifikacije, a MotoGP sprint trka je na programu u 15:00 časova.

Ostavite komentar