Sport > Košarka

PORTORIKO pobedio DOMINIKANU i dodatno ZAGORČAO ŽIVOT Orlovima u nastavku MUNDOBASKETA

Pobednički tim je predvodio Tremont Voters sa 37 poena

Izvor: K1info/Tanjug

01/09/2023 > 16:31

podeli vest:

PORTORIKO pobedio DOMINIKANU i dodatno ZAGORČAO ŽIVOT Orlovima u nastavku MUNDOBASKETA
Foto: Tanjug/AP


Košarkaši Portorika pobedili su danas selekciju Dominikanske Republike rezultatom 102:97 (17:12, 28:33, 24:29, 33:23 ) u prvom kolu druge faze Svetskog prvenstva, napravivši dodatne probleme Orlovima, koji su ranije danas izgubili od Italije.

Pobednički tim je predvodio Tremont Voters sa 37 poena, sedam skokova i 11 asistencija, dok je Dominikansku republiku predvodio Karl Entoni Tauns sa 39 poena i 10 skokova.

U narednom kolu druge faze Portoriko igra sa Italijom, dok će Dominikanska Republika snage odmeriti sa selekcijom Srbije, a mi više nemamo sve u svojim rukama kada je u pitanju prvo mesto u grupi.

Oba meča biće direktni dueli za plasman u četvrtfinale - ako Orlovi pobede, idu u četvtfinale, ako izgube - opraštaju se od takmičenja. U slučaju našeg trijumfa, mesto koje ćemo osvojiti u grupi zavisiće od ishoda utakmice Italija - Portoriko.

Da bismo bili prvi, potrebno je da Portoriko pobedi Italiju. Ukoliko Italija pobedi, onda naš tim ide u četvtfinale kao drugi i sve je i više nego izvesno da će igrati protiv Amerike.

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar