Sport > Ostali sportovi

RED BULLOV pogled u budućnost: Da li bi LANDO NORIS bio dostojna ZAMENA Maksu Ferstapenu?

Ferstapen, koji nezadrživo hita ka trećoj uzastopnoj tituli, više puta je nagoveštavao da bi se mogao povući posle 2028.

Izvor: K1info

25/08/2023 > 18:17

podeli vest:

RED BULLOV pogled u budućnost: Da li bi LANDO NORIS bio dostojna ZAMENA Maksu Ferstapenu?
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno


Čelnici Red Bulla mogli bi biti zainteresovani za Landa Norisa, delimično i zbog neizvesnosti koliko će Maks Ferstapen ostati u Formuli 1, tvrdi Dejvid Kroft, dugogodišnji komentartor televizije Sky.

Ferstapen, koji nezadrživo hita ka trećoj uzastopnoj tituli zahvaljujući dominaciji ekipe Red Bull, više puta je nagoveštavao da bi se ranije mogao povući.

Ukoliko ih njihova superzvezda napusti, onda bi Red Bull želeo zamenu koja bi imala jednaku popularnost, što u centar priče dovodi Norisa, veruje Kroft.

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Lando Noris

- Što češće Maks govori "Možda me neće biti posle 2028., možda ću se ranije penzionisati i raditi druge stvari", to više Red Bull oseća da im treba velika zvezda koja će biti uz Maksa nekoliko godina, a onda bi ta osoba preuzela njegovo mesto - rekao je on za Sky F1.

- To bi trenutno mogao da bude Lando Noris. Da li će ostati u Meklarenu i posle isteka ugovora zavisi od toga da li mogu da mu daju bolid koji je konkurentan u borbi za titulu.

Ferstapen se ovog vikenda takmiči na domaćem terenu, kada je na redu 12-ta trka šampionata i VN Holandije koja se vozi u Zandvortu, nadajući se da će nastaviti pobednički niz Red Bulla koji je trijumfovao na svim ovogodišnjim trkama.

Foto: Tanjug/Simon Wolfahrt, Pool Photo via AP

Maks Ferstapen

Ipak, i dalje postoje sumnje u vezi sa njegovim klupskim kolegom Serhiom Perezom, jedinim vozačem koji je ove godine pobeđivao pored Maksa, čija je forma krenula nizbrdo baš kako je Ferstapenova dominacija rasla.

Perez ima ugovor za sledeću godinu, ali njegovo mesto u timu želi Danijel Rikardo koji je otvoreno priznao da se nada sedištu u Red Bullu u 2025.

Foto: Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Serhio Perez

- Kada Serhiov ugovor istekne, osim ukoliko njegovi nastupi zadovolje čelnike tima, oni će potražiti drugog vozača - rekao je Kroft.

- Tu su Juki Cunoda, Lijam Loson i Danijel Rikardo, koji moraju dokazati da mogu da pobeđuju i izazovu timskog kolegu Ferstapena.

Ostavite komentar