Sport > Tenis

NOVAK započeo "OPERACIJU AMERIKA": Đoković u CRNOJ GORI počeo da TRENIRA za turneju u SAD

Prvi izazovi u SAD drugog tenisera sveta očekuju od 14. avgusta, kada će igrati na mastersu u Sinsinatiju

Izvor: K1info/Sportal.rs

03/08/2023 > 16:47

podeli vest:

NOVAK započeo "OPERACIJU AMERIKA": Đoković u CRNOJ GORI počeo da TRENIRA za turneju u SAD
Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes


Novak Đoković se nalazi u Crnoj Gori, gde je 2. avgusta počeo da se sprema za predstojeće turnire u Americi, koji će kulminaciju imati na US Openu koji počinje 28. avgusta.

Novaku su se u Porto Novom pridružili brat Marko, sparing partner Karlos Gomes, kondicioni trener Marko Paniki i fizioterapeut Klaudio Cimalja.

U Crnu Goru nije stigao još samo Goran Ivanišević, koji će se timu priključiti neposredno pred put u Ameriku.

Prvi izazovi "preko bare" drugog tenisera sveta očekuju već od 14. avgusta kada će Novak igrati na mastersu u Sinsinatiju. Pored singla, igraće i u dublu, a partner će mu u državi Ohajo biti najbolji dublaš Srbije, Nikola Ćaćić.

- Nole me je na Vimbldonu pitao da li hoću da igram sa njim u Sinsinatiju. Kako da li hoću? Naravno da hoću, Novak se ne odbija. Uradili smo to prvenstveno zbog Dejvis kupa koji nas čeka već u septembru posle US Opena. Novak je i pre imao tu praksu da pita naše igrače da li bi igrali neki turnir zajedno kako bi im on poslužio kao priprema za Dejvis kup. Tako je radio i sa Filipom Krajinovićem u prethodnom periodu, kada su igrali Indijan Vels ili masters u Parizu - rekao je Ćaćić u intervjuu za Sportal.

Podsetimo, Novak je bio na odmoru od kada je odigrao finale na Vimbldonu 15. jula, u kojem je izgubio od Karlosa Alkarasa.

On je posle trećeg grend slema krstario Jadranom sa suprugom Jelenom i naslednicima Stefanom i Tarom, ali sada je došlo vreme da se vrati treninzima jer je odbrojavanje do US Opena počelo...

Ostavite komentar