Sport > Ostali sportovi

Formula 1: Danijel Rikardo UMESTO Nika de Vrisa u Alfa Tauriju na PREOSTALIH 12 trka šampionata

Holandski vozač Nik de Vris nije se snašao u debitantskoj sezoni, i uz Logana Sardženta jedini je takmičar koji nije ubeležio nijedan bod

Izvor: K1info

12/07/2023 > 17:46

podeli vest:

Formula 1: Danijel Rikardo UMESTO Nika de Vrisa u Alfa Tauriju na PREOSTALIH 12 trka šampionata
Foto: Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake


Vest da se Danijel Rikardo vraća kao takmičar u F1 senzacionalno je odjeknula, iako se o tome spekulisalo već neko vreme.

Australijanac će zameniti Nika de Vrisa u timu Alfa Tauri za predstojeću VN Mađarske, koja se vozi na Hungaroringu od 21. do 23. jula. Takođe je objavljeno da će Rikardo voziti za Alfa Tauri do kraja sezone.

Ekipa Red Bula je na Twitteru podelila fotografije Rikarda u Silverstonu koji je bio za volanom RB19 bolida tokom testiranja Pirelijevih guma.

Holandski vozač Nik de Vris nije se snašao u debitantskoj sezoni, i uz Logana Sardženta iz Vilijamsa jedini je takmičar koji nije ubeležio nijedan bod tokom dosadašnjih deset trka.

Njegov kolega Juki Cunoda imao je neke vrlo zapažene nastupe, ali je do sada ukupno osvojio 2 boda i ekipa Alfa Taurija nalazi se na začelju plasmana konstruktora.

Rikardo je vozeći od 2014. do 2018. ostvario 7 pobeda za Red Bul, pre nego što se pridružio Renou od 2019., a zatim je 2021. prešao u Meklaren za koji je takođe vozio dve sezone.

Inače, Rikardova prva trka u 2023. održava se na stazi na kojoj je istvario svoju drugu pobedu u F1 na VN Mađarske 2014. godine.

Ostavite komentar