Sport > Ostali sportovi

Serhio Perez vožnjom u kvalifikacijama iznervirao šefove: SABERI SE!

Perez će početi današnju trku sa 15. pozicije jer nije uspeo da prođe prvu kvalifikacionu sesiju, dok je Maks Ferstapen osvojio pol poziciju

Izvor: K1info

09/07/2023 > 13:45

podeli vest:

Serhio Perez vožnjom u kvalifikacijama iznervirao šefove: SABERI SE!
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno


Helmut Marko, savetnik F1 ekipe Red Bull, rekao je da Serhio Perez mora "da se sabere" u kvalifikacijama posle još jednog razočaravajućeg nastupa u Silverstonu.

Perez će početi današnju trku sa 15. pozicije jer nije uspeo da prođe prvu kvalifikacionu sesiju, dok je njegov kolega Maks Ferstapen osvojio sedmu ovogodišnju pol poziciju.

To je peta uzastopna trka da Perez nije uspeo da uđe u Q3 deo i kvalifikuje se među prvih deset.

Marko je pozvao Meksikanca da poboljša svoju vožnju kada su u pitanju kvalifikacije, što je, kako je priznao, "uvek bila njegova slabost".

- Perez mora da se sabere u kvalifikacijama. Obično dobro vozi tokom trke, ali sada je ponovo imao sreće jer ovde lako možete da nadoknadite propušteno - rekao je Marko za Sky Sport.

Foto: Tanjug/David Davies//PA via AP

Maks Ferstapen i Serhio Perez

- To je uvek bila njegova slabost, ali se jednostavno prečesto dešava i on mora da se potrudi. Poradićemo na tome, jer ako je jedan vozač na čelu a drugi 16. onda nešto nije u redu.

Perez je završio kao 16. u kvalifikacijama, ali zbog pomeranja Valterija Botasa na začelje startovaće kao 15.

Helmut Marko je takođe imenovao Nika de Vrisa koji se bori da sačuva svoje sedište u ekipi Alpha Tauri.

- Perez je drugi na tabeli i pruža dobre trke, što ga razlikuje od Nika de Vrisa - nastavio je o Perezu koji ima ugovor sa ekipom do kraja 2024. godine.

- U ovom trenutku nema potrebe za preduzimanjem radnji. Takođe nema ko da ga zameni - zaključuje Helmut Marko.

Treći vozač ekipe Danijel Rikardo čeka svoju priliku, izjavivši tokom vikenda da bi bio voljan da vozi za sestrinski tim Alpha Tauri.

Ostavite komentar