Sport > Ostali sportovi

Luis Hamilton nagovestio NOVI UGOVOR sa Mercedesom uoči DANAŠNJEG SASTANKA sa Totom Volfom

Govorkalo se o senzacionalnom prelasku u ekipu Ferari, iako je 38-godišnji Britanac više puta insistirao da ne planira da napusti Mercedes

Izvor: K1info

05/06/2023 > 13:50

podeli vest:

Luis Hamilton nagovestio NOVI UGOVOR sa Mercedesom uoči DANAŠNJEG SASTANKA sa Totom Volfom
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno


Luis Hamilton je na jučerašnjoj konfernciji za štampu posle trke nagovestio da se sprema da obnovi ugovor sa Mercedesom za 2024., nakon što je otkrio da će se danas sastati sa šefom ekipe Totom Volfom.

O budućnosti sedmostrukog svetskog šampiona dosta se govorilo ove godine, s obzirom da mu ugovor ističe na kraju sezone.

Očigledna neizvesnost dovela je do nagađanja da bi Hamilton mogao da potpiše senazcionalan ugovor sa Ferarijem, iako je 38-godišnji Britanac više puta insistirao da ne planira da napusti Mercedes.

Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Maks Ferstapen, Luis Hamilton i Džordž Rasel (VN Španije)

Pošto su vozači Mercedesa osvojili drugo i treće mesto na VN Španije, Hamilton je rekao da je usredsređen na to da tim u 2024. bude konkurentan šampionskoj ekipi Red Bula.

Upitan da li to znači da će i sledeće godine voziti za Mercedes, Hamilton je odgovorio da će u ponedeljak razgovarati sa Volfom.

- Pa, nisam još ništa potpisao - rekao je Hamilton, smejući se.

- Ali u ponedeljak se sastajemo sa Totom pa se nadamo da ćemo nešto dogovoriti.

Hamilton je potom pokušao da umanji značaj sastanka, dodavši:

- Održali smo toliko sastanaka. Dakle, to je samo još jedan koji ćemo imati.

Hamilton je insistirao da mu spekulacije o njegovoj budućnosti u Formuli 1 nisu ometale pažnju.

- Možete da vidite moje rezultate, to ne utiče na moj učinak - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Luis Hamilton na VN Španije

- To je nešto o čemu podsvesno razmišljate, tako da kada se to završi u mogućnosti ste da se više fokusirate i razmišljate o budućnosti.

- Ali kao što sam rekao, radim koliko mogu sa timom i vidim da imamo potencijal, a današnji podijum je bio zaista, zaista poseban, pogotovo kada sam video koliko su ljudi sa kojima sam toliko dugo radio bili uzbuđeni - rekao je Hamilton.

Luis Hamilton je osvajanjem drugog mesta u Španiji ponovio svoj najbolji ovogodišnji rezultat iz Australije. On se trenutno nalazi na četvrtom mestu u šampionatu vozača sa 87 bodova, 83 manje od vodećeg Maksa Ferstapena.

Ostavite komentar