Sport > Fudbal

Benzema ODLAZI iz Reala u AL ITIHAD: Ugovor do sada neviđen u ISTORIJI SPORTA

Prema najavama španskih medija on će karijeru najverovatnije nastaviti u Saudijskoj Arabiji

Izvor: K1info/Tanjug

04/06/2023 > 12:45

podeli vest:

Benzema ODLAZI iz Reala u AL ITIHAD: Ugovor do sada neviđen u ISTORIJI SPORTA
Foto: Tanjug/AP


Karim Benzema (35) neće igrati za Real sledeće sezone i napušta Madrid posle 14 godina, saopštio je klub.

- Real želi da pokaže zahvalnost i svu naklonost prema jednoj od naših najvećih legendi. Benzema je stigao u klub 2009. godine, sa samo 21 godinom i bio je ključni igrač u ovom zlatnom dobu naše istorije. Tokom 14 sezona u kojima je branio naš grb i dres, osvojio je 25 titula, što je rekordni broj za Real: pet Liga šampiona, pet klupskih svetskih prvenstava, četiri superkupa Evrope, četiri titule prvaka Španije, tri Kupa kralja i četiri Superkupa Španije - navodi se u saopštenju Reala.

Klub će se u utorak, 6. juna, u podne, zvanično oprostiti od dugogodišnjeg kapitena, uz prisustvo Benzeme i predsednika Florentina Peresa.

Prethodno će Benzema danas protiv Atletika iz Bilbaoa odigrati poslednji meč u dresu Reala.

Benzema će igrati za Al Itihad u naredne dve godine, ali ugovor neće potpisati sa čelnicima kluba iz Džede, već sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije, objavio je španski sportski dnevnik "As".

Benzema (35) će za dve godine zaraditi 200 miliona evra, a Ministarstvo sporta će ga po potpisu koji se očekuje u sredu proslediti da igra za Al Itihad koji će na jesen igrati u Ligi šampiona Azije i sa francuskim napadačem u špicu će biti favorit za osvajanje takmičenja.

Španski "As" dodaje da je sledeći cilj Ministarstva sporta Saudijske Arabije da Leo Mesi pojača i treći veliki klub u državi, Al Hilal iz Rijada, gradskog rival Al Nasra za koji igra Kristijano Ronaldo.

Dovođenje velikih imena u Saudijsku Arabiju je, kako ističe na kraju "As", deo projekta čiji je cilj da ta azijska država dobije organizaciju Mondijala 2030 ili 2034. godine, samostalno ili zajedno sa nekim, a pominjali su se ranije Egipat i Grčka.

Ostavite komentar