Sport > Ostali sportovi

Formula 1: Pjer Gasli kažnjen pomeranjem za ŠEST MESTA, trku u Španiji započeće kao DESETI

Alpinin vozač kažnjen je za dva odvojena incidenta tokom kvalifikacija jer je ometao brze krugove Karlosa Sainca i Maksa Ferstapena

Izvor: K1info

04/06/2023 > 08:25

podeli vest:

Formula 1: Pjer Gasli kažnjen pomeranjem za ŠEST MESTA, trku u Španiji započeće kao DESETI
Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits


Pjer Gasli kažnjen je pomeranjem za šest mesta posle kvalifikacija za VN Španije. Francuz je pozvan da objasni dva odvojena incidenta, nakon čega je dobio dve kazne pomeranja za tri mesta.

Prva kazna usledila je zbog ometanja Karlosa Sainca tokom sredine Q1 dela kvalifikacija. Španac je preko radija ljutito rekao svojoj ekipi da bi Gasli trebalo da bude kažnjen zbog toga.

Gasli se kasnije isprečio ispred bolida Maksa Ferstapena, pošto nije dobio informacije od svog tima da je Holanđanin na brzom krugu.

Nijedan od ta dva incidenta nije se pokazao kobnim za njegove suparnike, pošto su i Sainc i Ferstapen prošli u drugi delo kvalifikacija. Njih dvojica su okončali kvalifikacije prvim i drugim rezultatom i trku će započeti iz prvog startnog reda.

Gasli je takođe prošao u treći deo kvalifikacija i na kraju osvojio odlično četvrto mesto, za šta je priznao da mu je "izmamilo osmeh na lice", ali će zbog pomeranja startovati kao deseti.

Alpina ima oba bolida u prvih deset jer je prošlonedeljni osvajač trećeg mesta u Monaku Esteban Okon završio kvalifikacije kao sedmi, ali će zbog Gaslijeve kazne startovati sa šeste pozicije.

Ostavite komentar