Sport > Ostali sportovi

LOŠ VIKEND u Monaku NIJE RASPRŠIO snove Serhija Pereza o ŠAMPIONSKOJ TITULI

Meksikanac je tokom Q1 dela kvalifikacija u Monaku imao udes u prvoj krivini, zbog čega je ostao bez rezultata i startovao je kao poslednji

Izvor: K1info

02/06/2023 > 09:58

podeli vest:

LOŠ VIKEND u Monaku NIJE RASPRŠIO snove Serhija Pereza o ŠAMPIONSKOJ TITULI
Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno


Serhio Perez insistira da nije odustao od svojih snova da pobedi timskog kolegu iz Red Bula Maksa Ferstapena i dođe do titule u Formuli 1.

Meksikanac je imao katastrofalan vikend u Monaku kada je zbog udesa bio poslednji u kvalifikacijama i ostao bez bodova u trci, omogućivši pobedniku Ferstapenu da osvoji 25 poena.

Ferstapen je četvrtom pobedom u šest ovogodišnjih trka povećao prednost u šampionatu na 39 bodova u odnosu na Pereza, koji je trijumfovao na preostale dve trke.

Uprkos bodovnom zaostatku, Perez je uveren da još uvek može da pobedi Ferstapena i osvoji svoju prvu F1 titulu.

- Bio sam konkurent Maksu od početka sezone, na ovaj ili onaj način. Nekad je bolje, nekad lošije - rekao je Perez.

- Mislim da je biti klupski kolega Maksu verovatno najteža stvar, jer je on vozač koji je u najboljoj formi i verujem da je moguće pobediti ga.

Perez je rekao da je iza sebe ostavio košmarni vikend u Monaku i da se raduje izazovu na Velikoj nagradi Španije.

- Formula 1 je moja strast, živim za to. Pogađa me jer toliko radite kao ekipa i osećate se kao da ste izneverili ceo tim - rekao je Perez.

Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

 

- Ali to je iza mene. Bilo mi je važno da podignem ruku i mislim da svaki put kada napravite grešku to morate da uradite. Preuzmite odgovornost.

- Da se taj udes desio kada sam bio pola sekunde ili sekundu sporiji, bio bih više zabrinut. Ali pozitivna stvar je što imam brzinu. Fokusiram se samo na aktuelnu trku i želim da pobedim - kaže Perez.

Velika nagrada Španije vozi se u nedelju 4. juna, a danas su na programu prvi i drugi trening na stazi Katalunja kraj Barselone.

Ostavite komentar