Sport > Ostali sportovi

Ferstapen i Perez NAJBRŽI na prvom treningu za VN Španije

Ekipa Ferarija došla je sa unapređenim bolidom, ali su Lekler i Sainc na prvom treningu ostvarili tek osmo i deveto vreme

Izvor: K1info

02/06/2023 > 15:05

podeli vest:

Ferstapen i Perez NAJBRŽI na prvom treningu za VN Španije
Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort


Vodeći u svetskom šampionatu Maks Ferstapen bio je najbrži na prvom treningu za VN Španije na stazi Katalunja kraj Barselone. Holanđanin je postavio vreme od 1:14,606, što je za 0,768 sekundi bilo brže od klupskog kolege Serhia Pereza.

Prošlonedeljni osvajač trećeg mesta u Monaku, Aplinin takmičar Esteban Okon, kasnio je za prvoplasiranim za 0,812 sekundi, dok je četvrti Nik de Vris iz ekipe Alfa Tauri imao zaostatak od 0,898 sekundi.

Okonov klupski kolega iz Alpine Pjer Gasli bio je sporiji za 0,939, dok je šestoplasirani Fernando Alonso poslednji takmičar koji je imao zaostatak manji od sekunde za prvoplasiranim (0,941).

Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Šarl Lekler i Karlos Sainc

Haasov takmičar Kevin Magnusen bio je sedmi, dok je Ferirjev dvojac Šarl Lekler i Karlos Sainc imao osmo i deveto vreme. Mercedesovi takmičari Džordž Rasel i Luis Hamilton bili su deseti, odnosno dvanaesti, a između njih se našao Lando Noris iz Meklarena.

Konfiguracija staze je promenjena i izbačena je poslednja šikana, čime je krug u Katalunji postao još brži.

Od 17:00 po našem vremenu vozi se drugi trening.

Ostavite komentar