Sport > Ostali sportovi

Srpkinje se u Škotskoj BORE KAO AMAZONKE, samo NAJBOLJE prolaze dalje

Mnoge ekipe su se pobunile na sastanku pred početak takmičenja, posebno zbog troškova dolaska i boravka u Škotskoj

Izvor: K1info

30/04/2023 > 17:01

podeli vest:

Srpkinje se u Škotskoj BORE KAO AMAZONKE, samo NAJBOLJE prolaze dalje
Foto: Karling savez Srbije


Ženska karling reprezentacija Srbije posle duže pauze počinje svoj pohod u grupi ”C” na Evropskom prvenstvu u karling u Damfrizu u Škotskoj.

Tim u sastavu Olivera Momčilović - skip, Dara Gravara-Stojanović - zamenik skipa i Dragana Bajkanović i Tamara Kurešević će se do 4. maja boriti kao Amazonke da imaju što veći broj svog kamenja u ”kućici” u svakom meču. Konkurecija je velika i samo jedna ekipa prelazi u grupu "B" što je Svetska karling federacija, mimo pravila odlučila u poslednjem trenutku, samo nekoliko dana pred početak takmičenja. Time je onemogućila još jednu reprezentaciju da pređe u grupu "B”" što je godinama bilo pravilo.

Mnoge ekipe su se pobunile na sastanku pred početak takmičenja, posebno zbog troškova dolaska i boravka u Škotskoj, a škotska ekipa se ni ne takmiči. Sve ekipe su iz kontinentalnog dela Evrope i iz saveza koji nisu bogati i kojima je, kao i našem Nacionalnom savezu za karling Srbije veliki napor da finansiraju putovanja u daleke i skupe zemlje kao što je Škotska.

Ne mali deo finansijskog tereta naše reprezentativke snose same da bi branile zastavu Srbije u ovom olimpijskom sportu, što je entuzijazam i patriotizam za svaku pohvalu.

Odmah po povratku naše devojke se priključuju Nedelji srspkog karlinga od 8. do 14. maja u Ledenoj dvorani Pionir u Beogradu čime počinje obeležavanje 20 godina karlinga u Srbiji.

Tih dana će biti održano i Državno prvenstvo, ali posebno je važno da ko god želi da proba da igra karling, uči i trenira to može da učini potpuno besplatno ako se prijavi na mejl adresu: info@curling.rs

 Od 11. do 14. maja će se održati i najveći međunarodni turnir u karlingu ikada u Srbiji - Turnir jubileja srpskog karlinga (WCT Serbian Curling Jubilee Bonspiel) na kojem učestvuje 20 ekipa iz 13 zemalja uključujući SAD i Rusiju, Kanadu, Nemačku, Mađarsku, Češku, Slovačku, Sloveniju, Poljsku, Moldaviju, Republiku Srpsku (BiH) i tri ekipe iz Srbije.

Ulaz je besplatan, a raspored mečeva će biti objavljen na sajtu www.curling.rs

 

Ostavite komentar