Sport > Ostali sportovi

Vuleta se POVREDILA, Milica GARDAŠEVIĆ ŠAMPIONKA Srbije

Mlada atletičarka Vojvodine skočila fantastičnih 6,90 metara, što je trenutno drugi rezultat u svetu

Izvor: K1info

18/02/2023 > 19:06

podeli vest:

Vuleta se POVREDILA, Milica GARDAŠEVIĆ ŠAMPIONKA Srbije
Foto: Starsport


Atletska dvorana u Beogradu ovog vikenda je poprište je borbi najboljih atletičara naše zemlje i domaćin Prvenstva Srbije u dvorani za seniorke i seniore, kao i Prvenstva Srbije u višebojima za mlađe juniore i juniorke.

Neverovatni preokreti dešavali su se u ženskom skoku udalj. Viđeno je fenomenalno takmičenje i još bolji rezultati.

Fantastična Milica Gardašević (24) iz novosadske Vojvodine skočila je do ličnog rekorda u prvoj seriji skoka udalj  i zabeležila rezultat od 6,73 m, potom je u drugoj i trećoj seriji prestupila, da bi u četvrtoj ponovo skočila još dalje do 6,74 m. U petoj seriji još jednom je prestupila, da bi u šestoj skočila čak do 6,90 m, što je trenutno drugi rezultat na svetu u skoku udalj.

Ivana Vuleta, takođe atletičarka Vojvodine, u prvoj seriji je skočila 6,60 m, dok je u drugoj zabeležila sjajan skok od 6,81 metar, koji joj na kraju nije bio dovoljan za prvo mesto na Prvenstvu države. Nažalost, u trećoj seriji osetila je bol u nozi i odlučeno je da ipak poslednje tri serije neće skakati.

- U principu, ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo. Na kraju sam morala da prekinem, pošto sam osetila neki bol u stopalu. Nastupala sam u Berlinu gde nisam planirala, poremetilo me je koncepcijski i fizički podloga. Radim ono što radim, etapa po etapa i ostaje da napadnem to zlato po četvrti put. Nešto sam i naučila kroz karijeru! Besmisleno je forsirati bilo šta, prosto, ne želim da se pogorša. Prosto reakcija na promenu podloge i promenu iz Berlina. Ništa što treba da brine, imam dve nedelje da se odmorim i da odem za Istanbul - istakla je Vuleta.

Foto: SAS

Milica Gardašević ostvarila trenutno drugi rezultat na svetu

Naša najbolja atletičarka osvrnula se i na ovo značajno takmičenje u našoj zemlji.

- Volim da nastupam kod kuće, to su mi oduvek bila omiljena takmičenja i u 33. godini skačem sa našim najmlađim i najperspektivnijim takmičarkama. Ja sam za njih tu i svi znaju da od mene mogu da očekuju maksimalnu podršku, trudim se da im pomognem na svaki mogući način. Drago mi je da i ja učestvujem u njihovom razvijanju, a sa druge strane sam i ja zahvalna na podršci koju imam - zaključila je Ivana Vuleta.

Foto: SAS

Ivana Vuleta je imala tri skoka pre povrede

Neizvesno takmičenje vodilo se i u bacanju kugle - do četvrte serije vodio je Asmir Kolašinac iz Omladinskog atletskog kluba sa 20,36 metara. Posle toga ga je u petoj seriji prevazišao Armin Sinančević iz Crvene zvezde, koji je bacio 20,56, a u šestoj seriji je zabeležio sjajan rezultat od čak 21.19 metara. Tim rezultatom Armin je pobedio i poneo titulu prvaka države.

Najbolji rezutat u skoku uvis ostvario je Emir Rovčanin iz prijepoljskog Poleta rezultatom 2,11 metara. Iza njega je bio Nikola Mujanović (VNS) sa 2.08 m.

Aleksa Kijanović iz Omladinskog atletskog kluba je izdominirao u kvalifikacijama na 60 metara, a u finalu je pobedio sa vremenom koje je ove sezone istračao već peti put - 6,66 sekundi. U trci na 60 metara kod seniorki slavila je Milana Tirnanić iz Crvene zvezde u vremenu 7,34 sekunde.

U trci na 1.500 m najbolje vreme ostvarila je Teodora Simović iz Novog Pazara, koja je ovu deonicu istrčala za 4:30,88 minuta.

Boško Kijanović iz Omladinskog atletskog kluba pobedio je u trci na 400 metara sa vremenom 47,16 sekundi.

 

Ostavite komentar