Sport > Ostali sportovi

Angelina Topić proglašena za NAJBOLJU MLADU SPORTISTKINJU Evrope u 2022. godini

Osvajčica bronzane medalje sa evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, ove godine dobila je titulu najbolje mlade sportiskinje u Evropi

Autor: Telegraf

30/09/2022 > 22:54

podeli vest:

Angelina Topić proglašena za NAJBOLJU MLADU SPORTISTKINJU Evrope u 2022. godini
Foto: Starsport


Osvajčica bronzane medalje sa evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, Angelina Topić je proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Nagrada Pjotr Nurovski dodeljuje se svake godine počevši od 2010, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Angelina je sjajna mlada takmičarka, koja već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet. Na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m.

Naša talentovana skakačica se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju.

Pored toga, Angelina Topić je ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila sjajno 9. mesto, pa se naša skakačica sa pravom našla u odabranoj grupi od 5 finalista za ovu prestižnu nagradu.

Foto: Starsport

 

- Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima i hvala svima što ste deo ove moje avanture - rekla je Angelina.

Olimpijski komitet Srbije čestitao je Angelini Topić, njenom stručnom timu i Atletskom savezu Srbije na svim ostvarenim rezultatima koje je večeras krunisala sjajnim plasmanom.

 

 

 

Ostavite komentar